Skip to content

Seger mot Falkenbergs FF

Ervin Gigović och Lukas Kjellnäs gjorde målen när herrarna besegrade Falkenbergs FF med 2-1.

Första halvlek
Redan i den första minuten kom första farligheten. Efter att Wilhelm Loeper tagit sig fram på högerkanten slog han ett inlägg mot förstaytan där Milan Silva Rasmussen löpt in men inte riktigt fått träff på nickförsöket. Efter en kvart fick 21-åringen ett ännu bättre läge efter en fin lyftning av Benjamin Acquah men lyckades inte överlista målvakten som räddade både det avslutet och returen som Loeper var först på.

I den 22:a minuten fick HIF en frispark i farligt läge. Loeper sköt på täckande Godwin Aguda och bollen studsade fram till Silva Rasmussen som försökte peta in den från nära håll men även denna gång stod FFF-målvakten Anton Andersson i vägen.

En halvtimme in i matchen spräcktes dock målnollan. Efter att Acquah blivit tacklad utanför straffområdet stegade Ervin Gigović fram och sköt i muren. Returen studsade mot honom och han mötte bollen med ett hårt vristskott som gick i mål vid den första stolpen. Det blev också den första halvlekens enda mål.

Andra halvlek
Gästerna kom till sitt första farliga läge tio minuter in i den andra halvleken. Linus Borgström avancerade på högerkanten och spelade snett bak till Aguda som sköt över det första krysset.

För HIF:s del försökte såväl Acquah som Wilhelm Nilsson att utöka ledningen utan att lyckas. Med två ordinarie spelminuter kvar vann inhopparen Anton Nilsson bollen högt på offensiv planhalva, drev och spelade sedan vidare till Lukas Kjellnäs som med vänsterfoten prickade in 2-0 via ribban.

Innan domaren blåste av matchen hann Falkenberg reducera till 2-1 genom Melwin Kocanovic.

Rinon Hasani

31′ 1-0 Ervin Gigovic
88′ 2-0 Lukas Kjellnäs
90′ 2-1 Melwin Kocanovic