Skip to content
Foto: Bildbyrån

Matchens förening: Råå IF

När HIF på lördag tar emot Kalmar FF i den första hemmamatchen efter uppehållet är det Råå IF som är matchens förening. Det är klubbens P8-lag som kommer att ingå i fair play-ceremonin i samband med lineup.

Råå IF bildades 1921 och består idag av 41 lag, varav 39 ungdomslag och 2 seniorlag på både herr- och damsidan. De största sportsliga ögonblicken i klubbens historia utspelade sig i slutet av 40-talet och i början på 50-talet då de både vann svenska cupen och blev trea i Allsvenskan.

Klubbens herrlag spelar i division fyra, medan damlaget håller till i samma serie som HIF:s damer – division 3.

– Den fantastiska sammanhållningen runt Råå IP och den enorma mängden engagerade ledare och funktionärer som gör barnen och ungdomarnas träningar och matcher till fantastiska och positiva upplevelser, säger Jonas Wistrand, tränare i Råå IF:s P8-lag, om vad som gör honom stolt över klubben.

Om samarbetet med HIF säger han följande:

– Det är viktigt att våra barn och ungdomar har lokala förebilder att se upp till vilket detta samarbete hjälper till att skapa, samt att den samlade kompetensen i HIF och i alla samarbetsföreningar ger en styrka som alla i Helsingborgsfotbollen kommer dra nytta av. 

Vi hälsar Råå IF varmt välkomna till Olympia!