Skip to content

Matchens förening: IF Lödde

På söndag den 24 juli tar HIF emot GIF Sundsvall i en viktig match på Olympia. Matchens förening är IF Lödde och flera lag från deras ungdomsverksamhet kommer att medverka i fairplay-ceremonin inför matchen.

IF Lödde bildades våren 1942 och är nu den största idrottsföreningen i Kävlinge kommun. Klubben har en mycket bred verksamhet med 38 lag i åldrar från fem år upp till seniornivå, där seniorlagen på både herr- och damsidan spelar i division tre.

–  Vi är en förening som vänder sig till alla barn och ungdomar oavsett social, ekonomisk eller kulturell bakgrund. IF Löddes breda ungdomsverksamheten fostrat många spelare som representerat andra föreningar på högsta nivå – både på dam- och herrsidan, säger Michael Esplinger, ungdomsansvarig i IF Lödde.

Om samarbetet med HIF säger Esplinger:

– Det ger lite av det bästa från två världar – våra ungdomar kan vara kvar i vår hemmamiljö och samtidigt få stimulans och extra träning i en elitförening.

På söndag är det IF Löddes pojkar födda 2012 och 2014 och flickor födda 2013-2014 som går inmarsch med spelarna. Fanbärare är flickor födda 2009-2010 och pojkar födda 2008-2010.

Varmt välkomna till Olympia, IF Lödde!