skip to Main Content

Matchens förening: Höganäs BK

På lördag tar HIF emot IFK Värnamo på Olympia. Matchens förening är Höganäs BK vars ungdomar kommer att ingå i fair play-ceremonin i samband med lineup samt ta hand om den stora HIF-flaggan i mittcirkeln.

Höganäs BK är idag en sammanslagning av tre föreningar men klubben har funnits sedan 1913. Mellan 1928 och 2015 höll föreningen till på Julivallen och Sjökrona innan man flyttade in på Höganäs Sportcenter. Herrlaget har spelat 29 säsonger i division 2 och var på 50-talet nära att gå upp i Allsvenskan. De två andra klubbarna som man slagits ihop med är anrika IFK Höganäs och Lerbergets IF.

De cirka 550 aktiva medlemmarna är fördelade på 20 lag i 15 åldersgrupper för pojkar, flickor, damer och herrar. Herrlaget spelar i division 2 medan damlaget hör till i division 3. HBK har också ett utvecklingslag i division 6.

– HIF ska vara dragloket för fotbollen i vår region. Det gynnar alla klubbar och spelare i det långa loppet, säger Höganäs BK:s ungdomsansvarige Jesper Vestergren innan han får avsluta med att säga vad han är mest stolt över i sin förening:
– Mångfalden.

Vi hälsar Höganäs BK och föreningens medlemmar varmt välkomna till Olympia!