skip to Main Content

Matchens förening: Hittarps IK

På måndag kommer Djurgårdens IF på besök på Olympia och det är Hittarps IK som är matchens förening. Det är föreningens P13-lag som kommer gå inmarsch med spelarna och det är P11-laget som kommer vara flaggbärare.

Hittarps IK grundades den 22 juni 1959 i Laröd av Karl-Gustav Andersson. År 1964 fick föreningen en egen idrottsplats, Laröds IP. Föreningen har i dag 1 350 medlemmar fördelade på flera lag i ålder från 5 år till senior. Seniorlagen på herr- och damsidan spelar båda i division 2.

Fredrik Elgström är klubbchef i Hittarps IK och han säger följande om vad som gör honom stolt över sin klubb:

– Hela vår ungdomsverksamhet med alla våra drygt 200 ideella ledare i spetsen. Dessa ledare är ryggraden i vår verksamhet och dem som skapar förutsättningar för alla våra barn och ungdomar att utbildas, utvecklas och uppfostras både på och utanför plan. Detta ideella engagemang är något vi är oerhört stolta över och en stor del till att så många barn är en del av Hittarps IK idag.

– HIF är en naturlig samarbetspartner liksom övriga föreningar i fotbollsfamiljen Helsingborg. Vi har alla olika mål och syften med våra verksamheter och vi vill att våra barn och ungdomar ska drömma om att en dag springa in på Olympia. Tillsammans kan vi alla föreningar skapa förutsättningar och få drömmar att leva.

Varmt välkomna till Olympia, Hittarps IK!