Skip to content
Foto: Bildbyrån

Matchens förening: Fortuna FF

När HIF på söndag tar emot AIK är det Fortuna FF som är matchens förening. Vi hälsar föreningens medlemmar varmt välkomna till Olympia!

Fortuna FF grundades år 2007 efter en sammanslagning av Listorps IF, som höll till på Örby ängar, och Rydebäcks IF. Idag har föreningen 30 seriespelande lag i 19 olika ålderskategorier från knattar till oldboys och cirka 800 medlemmar.

Fortuna FF:s herrlag håller till i division 4 medan damerna, som HIF spelade mot i DM-slutspelet, ligger i division 2.

– Jag är extra stolt över att vi i vår förening har cirka 100 ideella ledare samt ytterligare 30-tal lagföräldrar. Utan dessa försvinner föreningsverksamheten i Fortuna och resten av landet. Dem lyfter jag hatten för, säger Fortuna FF:s sportchef Johan Isgren.

– Breddföreningar och elitföreningen i Helsingborg behöver jobba närmare varandra för att stärka HIF som förening i regionen. Då krävs det att man erbjuder föreningar utvecklingsmöjligheter för både spelare och ledare samtidigt som man inte glömmer de mjuka värdena som att synas ute bland föreningarna och dess medlemmar. Här känns det som vi verkligen är på rätt väg och vi i Fortuna ser framemot ett än mer utvecklat samarbete som gynnar både elit- och breddföreningar, säger Isgren om samarbetet med HIF.

Vi hälsar Fortuna FF varmt välkomna till Olympia!