skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Matchens förening: Eskilsminne IF

Eskilsminne IF eller ”Eskils” som föreningen också kallas bildades 1928 och är sedan tio år tillbaka en av de verksamhetsmässigt största fotbollsföreningarna i södra Sverige med sina 1300 medlemmar och 59 lag i seriespel på flick- och pojksidan. På herrsidan spelar representationslaget under säsongen 2023 i division 1 och från säsongen 2022 återfanns även ett herrlag från Eskils i division 6. På damsidan spelar representationslaget i division 1 med flertalet framskjutna placeringen de senaste åren och även på damsidan mönstrar Eskils ett andralag, detta i damernas division 2.

I Eskils är det föreningslivet som är det centrala – tron på möten och dess möjligheter att påverka och utveckla. Därför är föreningens verksamhet fullt integrerad och pojkar och flickor får dela en mängd olika unika aktiviteter genom Eskilsresan i en fullskalig åldersstege från liten till stor.

Som en vital och självklar del av Eskils arrangerar föreningen årligen Eskilscupen, Sveriges äldsta och näst största fotbollsturnering för barn och ungdomar 8-17 år. Årligen samlas över 13 000 deltagare, 40 000 besökare och 700 deltagande lag från Sverige och utlandet till fyra dagars fotbollsfest på 80-talet högklassiga fotbollsplaner i Helsingborg.

I matchen mellan HIF och Hammarby IF är det Eskils P8 som deltar i fair play-ceremonin med spelarna och spelare från P12 som kommer att agera fanbärare.

Vi välkomnar föreningens medlemmar till Olympia!