Skip to content
Foto: Bildbyrån

Matchens förening: Ängelholms FF

När HIF på lördag tar emot Varberg BoIS på Olympia klockan 15:00 är det Ängelholms FF som är matchens förening. Nedan kan du läsa mer om föreningen och en intervju med Emil Karemo, huvudtränare för P19. 

Föreningen grundades år 1976 efter en sammanslagning mellan klubbarna Ängelholms IF och Skörpinge GIF. ÄFF har sedan början på 80-talet varit en av Skånes största ungdomsklubbar och den positionen har bibehållits och stärkts genom åren.

Föreningen har 730 medlemmar varav 176 är tjejer i dagsläget. ÄFF har 21 åldersgrupper och 31 lag i seriespel. Herrlaget spelar i division 1 och damlaget spelar i division 2. 
 
– Jag är mest stolt över att vi har lyckats bibehålla vår position som en av Skånes största ungdomsklubbar. Vi jobbar hårt för att utveckla det vidare, säger huvudtränaren för P19 Emil Karemo och fortsätter:

– Samarbetet med HIF är väldigt bra för att stärka fotbollen i regionen. Det är betydelsefullt på alla nivåer, både på ungdomssidan men även på seniornivå, säger Emil.

Ängelholms FF:s pojkar födda 2010/11 kommer att delta i fair play-ceremonin i samband med line up, medan en mix av deras flickor och pojkar på 8 år kommer vara fair play maskotar.