Skip to content

Martin Biärsjö ny akademichef i HIF

Vi hälsar Martin Biärsjö välkommen som ny akademichef i Helsingborgs IF. Han kommer närmast från motsvarande roll i Trelleborgs FF.

Martin kommer från Trelleborg och har redan sedan gymnasietiden varit fotbollstränare för såväl ungdomslag som damseniorer. Efter att ha läst idrottsvetenskap med Sports Management-inriktning började han arbeta som ungdomsansvarig i Trelleborgs FF och har sedan 1,5 år varit akademichef i föreningen. Nu tar han över motsvarande roll i HIF.

– HIF har en erkänt bra akademiverksamhet sedan länge och tittar man utifrån som jag gjort är känslan att det är väldigt många bra saker på gång i föreningen. Jag vet att det finns många bra och duktiga personer i organisationen. HIF har historiskt alltid varit en storklubb och det är stimulerande att komma till en miljö där man ska försöka förbättra saker som redan görs väldigt bra. Vi ska försöka skapa ännu bättre förutsättningar för unga spelare att utvecklas med vetskapen om att plattformen redan är väldigt bra, säger 26-åringen som om två veckor blir 27.

I sin roll kommer Martin bland annat att ha det övergripande ansvaret för pojklagen 5-17 år samt flicklagen 6-16 år, ingå i sportgruppen där föreningens sportsliga strategier sätts och utvärderas, följa upp akademins målsättningar och strategier, ansvara för kontakt med samarbetsklubbar, ansvara för rekrytering av ungdomsspelare samt personalansvar för tränare P5-P17 och F6-F15.

– Vi har följt Martin under en tid och det jobb han gjort i TFF. Han har varit ansvarig för alla åldersgrupper och lyckats sätta en bra struktur för hela ungdomsverksamheten. En person vars värderingar och ambition väl stämmer överens med HIF:s och vi är övertygade om att han kommer hjälpa till att utveckla vår akademiverksamhet, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Martin tillträder sin tjänst i mitten av mars månad. Vi hälsar honom varmt välkommen till HIF!