Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Maria Edman lämnar HIF

Efter två år i klubben väljer 38-åriga Maria Edman att trappa ner sin fotbollssatsning för att tillbringa mer tid med familjen. Målvakten har varit med om två avancemang och blev även den historiskt första damspelaren att få utmärkelsen Årets HIF:are.

Maria Edman kom till HIF inför uppstarten av damlaget 2021. Hon har sammanlagt spelat 38 matcher, hållit nollan 35 gånger, vunnit två serier och fått en Årets HIF:are-utmärkelse.

– Jag vill tacka för två minnesvärda och roliga år i HIF. Det har varit en ära att få vara med på denna resa och jag kommer med glädje följa er vidare mot den absoluta toppen, där ni hör hemma. Ett extra stort tack riktar jag till alla fantastiska supportrar som stöttat oss i alla matcher, säger Maria.

– Först och främst vill vi tacka Maria för hennes fina insatser i HIF-tröjan under de två senaste åren. Hon har varit en fantastisk förebild för de yngre tjejerna genom sin professionalitet och personlighet. Edman kommer fortfarande att träna med oss i viss mån och finnas som en resurs, en relation med henne som vi ser som långsiktig i HIF, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare och sportsligt ansvarig för F17 & damlag.

Vi tackar Maria för hennes insatser i klubben och önskar lycka till!