Skip to content
Foto: Bildbyrån

Mållöst trots stort övertag mot Gefle IF

Trots stort chans- och spelövertag lyckades HIF inte få hål på Gefle IF. Matchen på Olympia slutade 0-0.

Första halvlek
Den första möjligheten fick gästernas Leo Englund när han mötte ett inlägg från höger vid den bortre stolpen. Han fick ner bollen och sköt lågt mot den första stolpen men Kalle Joelsson var med och avvärjde till hörna. Därefter tog HIF över bollinnehavet men Gefle stod rätt och läget var såväl låst som chansfattigt. Detta tills Englund på nytt höll sig framme vid den bortre stolpen efter ett inlägg från höger i den 22:a minuten. Denna gång var han fri men missade bollen. Det var även startskottet för HIF:s bästa period i halvleken.

Minuten senare löste Lucas Lima HIF:s första hörna. Den nickades undan till en ny innan Dennis Olsson fick in andrabollen i straffområdet. Där sög Thomas Rogne ner bollen till Wilhelm Loeper som från snäv vinkel tvingade målvakten till en bra räddning. Ytterligare en minut senare testade Lima från drygt 18 meter. Bollen gick via försvarare i en båge över målvakten men landade på nättaket.

Med drygt tio minuter kvar av den första halvan vann benjamin Acquah bollen högt, spelade vidare till Rasmus Jönsson som i sin tur hittade ut till vänster där Erik Ring tagit sig in i straffområdet. Han vek in och sköt mot den första stolpen men Robin Wallinder i bortamålet var snabbt nere och lyckades rädda. Fyra minuter senare kom Ring till ett ännu bättre läge efter Loepers låga inspel. Ytterforwarden sköt mot den första stolpen men bollen gick i fel sida av burgaveln. Mållöst var det när lagen gick till pausvila.

Andra halvlek
HIF tog direkt kommandot om den andra halvleken och kom till bra lägen genom flera inlägg från kanterna. Fyra minuter in var Lucas Lima nära när Benjamin Örn letade efter honom på den första ytan. Tyvärr för hemmalagets nådde forwarden inte bollen som rann ner till målvakten.

Efter en timmes spel ställde HIF snabbt om med Rasmus Jönsson som bollförare. Han spelade ut till vänster där Erik Ring tog emot, gick förbi Nils Eriksson och spelade snett bak till Jönsson som fyllt på. Han tog emot bollen och sköt med vänstern på en täckande spelare. Fyra minuter friställde Thomas Rogne Wilhelm Loeper med en lång boll. Med en försvarare hängande över axeln lyfte han bollen utanför målet.

Därefter följde flera såväl halvchanser som goda möjligheter som bland andra Lucas Lima och Amin Al Hamawi höll sig framme på men inte förvaltade. Efter sex tilläggsminuter blåste domaren av matchen som därmed slutade mållöst.

1. Kalle Joelsson

39. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
3. Bernardo Vilar
20. Dennis Olsson

10. Rasmus Jönsson
25. Adam Hellborg
27. Benjamin Acquah

13. Wilhem Loeper
9. Lucas Lima
11. Erik Ring

2. Jon Birkfeldt
5. Cole Alexander
8. Sumar Almadjed
15. Amin Al Hamawi
21. Charlie Weberg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Adi Aganovic

65′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Cole Alexander

70′
UT: Benjamin Acquah
IN: Amin Al Hamawi

39′ Daniel Eliasson

53′ Nils Eriksson
73′ Benjamin Örn