skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Mållöst mot Vasalunds IF i händelserik match

Trots en massiv anstormning i andra halvlek och spel mot ett mål lyckades Helsingborgs IF inte få hål på Vasalunds IF. Matchen slutade 0-0 efter att HIF haft bollar både i ribban och på mållinjen på övertid.

Första halvlek
HIF inledde första halvlek med ett starkt stöd i ryggen från Södra ståplats och flera fina offensiva aktioner. Främst genom goda kombinationer mellan Wilhelm Loeper och Rasmus Karjalainen. Redan efter knappt fem minuter kunde laget ha tagit ledningen efter att ett inlägg från Loeper hittat just Karjalainens panna i bra läge framför mål. Den här gången gick avslutet emellertid utanför.

Tolv minuter in i matchen var det nära igen för hemmalaget. Loeper stod för en riktig delikatess när han chippade bollen över sin motståndare och fann – återigen – pannan på Karjalainen i straffområdet. Finländaren lyckades dock tyvärr inte få någon riktig träff på bollen.

Allra närmast i första halvlek var kanske Adam Kaied med ett skott från straffområdeslinjen efter 20 minuter. Avslutet täcktes emellertid av Vasalunds försvarare och gick strax över ribban.

Vasalund skapade sina främsta möjligheter på fasta situationer i allmänhet och hörnor i synnerhet. Närmast var Denni Avdic när han nådde högst på Charbel Georges hörna, men bollen gick utanför stolpen. Varken Anders Lindegaard i HIF-målet eller Vasalunds målvakt Radu Mitu ställdes därmed inför några större prov första 45 minuterna och det var mållöst när domaren blåste för halvtid.

Andra halvlek
Helsingborgs IF kontrollerade bollinnehavet och under andra halvlek var det spel mot ett mål – Vasalunds. Tio minuter in i andra halvlek skapade man ett våldsamt tryck mot bortalagets straffområde. En oväntad möjlighet dök upp för Charlie Weberg efter ett frisparksinlägg från Brandur Hendriksson. Vasalundsmålvakten Mitu missbedömde bollen som plötsligt damp ned framför Weberg med öppet mål, men mittbacken hann inte reagera snabbt nog för att nicka bollen i nät.

Anstormningen fortsatte mot Vasalunds mål framför Södra läktaren samtidigt som ljudkulissen steg. Kaied och Anthony van den Hurk testade båda bortakeepern som med två räddningar inom loppet av två minuter höll gästerna kvar i matchen.

HIF gjorde ett dubbelbyte med 20 minuter kvar i ytterligare ett försök att få hål på Vasalunds nolla. Assad Al Hamlawi och Viktor Lundberg ersatte Rasmus Karjalainen och Adam Kaied. Det var dock matchens tredje inhoppare, Dennis Olsson, som var den som var på väg att spräcka nollan när han med med ett riktigt långskott höll på att ställa till det rejält för VIF-målvakten.

Det gick dock inte att komma närmare än vad hemmalaget gjorde i matchens 99:e minut. På en en vänsterhörna nickskarvade Andreas Landgren en boll som studsade i ribban och därefter balanserade på mållinjen – två gånger om.

Gästerna lyckades dock försvara sitt mål och efter totalt 100 minuter blåste domaren av den mållösa tillställningen.

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk (K)

7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
20. Dennis Olsson
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)

Andreas Dufva-Johansson
Luke Kychyku (assisterande)
Joakim Wik (assisterande)
Stjepan Dodik (fjärdedomare)

71′ UT: Adam Kaied och Rasmus Karjalainen
IN: Viktor Lundberg och Assad Al Hamlawi
89′ UT: Wilhelm Loeper
IN: Dennis Olsson

56′ Charbel Georges
57′ Alexander Andue
60′ Rasmus Jönsson
70′ Isak Hien
90′ Bödvar Bödvarsson
90′ Denni Avdic
90′ Ravy Tsouka
90′ Radu Mitu