Skip to content

Mållöst mot Östersunds FK

Det blev mållöst mot Östersunds FK hemma på Olympia.

Första halvlek
Trots värmen och solskenet märktes det från start att det skulle vara svårspelat i blåsten på Olympia där hemmalaget kom till de första målchanserna. I den åttonde minuten hann Wilhlem Loeper upp en boll som såg ut att rinna ut över den förlängda mållinjen och slog in den mot den bortre stolpen. Där hade Milan Silva Rasmussen tagit sig in och nickade utanför den bortre stolpen.

Minuten senare var Loeper stark felvänd, kom runt sin försvarare, lade upp för vänsterfoten och sköt hårt men Aly Keita i Östersundsmålet hade inga större bekymmer med att rädda skottet.

Efter en kvart var gästernas Erick Brendon först på en andraboll efter hörna och sköt strax utanför Kalle Joelssons vänstra kryss. Minuter senare var Taylor Silverholt nära att styra in bollen i mål efter ett lågt vänsterinspel av Lukas Kjellnäs men bollen gick utanför.

När det stod 31 spelade minuter på matchklockan kom HIF i en fin omställning. Silva Rasmussen löpte förbi på vänsterkanten och passade fram Loeper som fri med Keita inte fick ren träff på bollen och målvakten kunde vinna kampen. Det kunde han även fyra minuter senare när hemmalaget kom i ett liknande läge. Denna gång tempoväxlade Kjellnäs förbi sin försvarare och spelade fram Silverholt som försökte runda Keita men målvakten var snabbt ute och tog bollen.

Innan domaren blåste av för paus kom även Östersund till två fina möjligheter. Först avslutade Simon Marklund utanför med vänsterfoten efter ett 3 mot 2-läge och sedan avlossade Ahmed Bonnah ett tungt skott som Joelsson kunde styra över målet.

Andra halvlek
Fyra minuter in i den andra halvleken slog Benjamin Acquah en bra avvägd djupledspassning till Loeper som med ett lågt inspel såhär nådde Silverholt i straffområdet. En försvarare vräkte sig dock framför och styrde bollen, via Silverholt, till inspark.

Efter en timmes spel hamnade HIF i ett 5 mot 2-läge men lyckades inte med sistapassningen. Istället anföll ÖFK och kom till ett bra avslut genom Arquímides Ordónez men Joelsson var snabbt nere och räddade.

Flytet i spelet försvann något i den andra halvleken då avbrotten blev allt fler. Nästa läge kom efter en hörna i den 68:e matchminuten. William Westerblad slog hörnan från höger som skarvades till Loeper på den bortre ytan. Han sköt lågt mot den första stolpen men målvakten räddade ut till en ny hörna.

Loeper fick även den sista farliga chansen i matchen då han mötte ett långt inlägg från Dennis Olsson med pannan men Östersundsmålvakten stod för ännu en bra räddning. Några mål blev det inte denna eftermiddag på Olympia.

Fredrik Oppong

0′ Förnamn Efternamn

46′
UT: Adam Hellborg
IN: Sumar Almadjed

72′
UT: Taylor Silverholt & Milan Silva Rasmussen
IN: Amar Muhsin & Dennis Olsson

84′
UT: Daniel Bergman
IN: Simon Bengtsson

87′
UT: Benjamin Acquah
IN: Adrian Svanbäck

26′ Arquímides Ordónez (ÖFK)

58′ Daniel Bergman (HIF)
65′ Milan Silva Rasmussen (HIF)
76′ Philip Bonde (ÖFK)
79′ Jakob Hedenquist (ÖFK)