skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Mållöst borta mot IK Brage

HIF hade både spelövertaget och målchanserna i dagens bortamatch mot IK Brage. Lagen fick dock dela på poängen i en mållös tillställning.

Första halvlek
HIF inledde första halvlek positivt och Brandur Hendriksson var drivande från sin mittfältsposition. Första målchansen kom just sedan Hendriksson avlossat ett långskott som vållade vissa problem för Brage-målvakten, då hade vi spelat åtta minuter. Bara minuten senare fick färöingen en ny möjlighet från en bra frisparksposition, skottet gick strax över mål.

Bortalaget var i stora delar bollförande under första halvlek och kombinerade sig ofta framgångsrikt fram till inlägg. Brage lyckades dock allt som oftast freda försöken. En av de notabla chanserna som kom till efter inspel var sedan Max Svensson slog in en välriktad passning till Rasmus Jönsson som nickade men fick se målvakten parera på mållinjen.

Brages farligaste målchans i den första halvleken tillföll Robbin Sellin som skruvade ett distansskott strax utanför. I övrigt ställdes Anders Lindegaard inte på några större prov under den första halvleken som slutade mållöst.

Andra halvlek
Andra halvlek började som den första slutade med ett betydande spelövertag för bortalaget. Det var dock inledningsvis en ganska chansfattigt.

Andra halvan av den andra halvleken skulle bli desto mer händelserik. Wilhelm Loeper var ständigt aktiv och involverad i spelet och många inlägg skulle slås från hans högerfot. I den 68:e minuten valde högeryttern något överraskande från en snäv vinkel att skjuta men skottet tog i utsidan av stolpen. Loeper skulle 10 minuter senare på nytt ställa till oreda när Brages målvakt fick rädda hans skott.

Matchen öppnade upp sig något mot slutet och strax efter Loepers avslut skulle det bli farligt åt andra hållet. Leonard Pllana i hemmalaget löpte sig fri i djupled men Anders Lindegaard kom ut, styrde förtjänstfullt ut anfallaren till en sämre vinkel och kunde därför se till att bollen hamnade i burgaveln. Det var Brages bästa målchans i matchen och även om spelet var något böljande mot slutet skulle bortalaget komma närmast segern.

Alhaji Gero, som kom in i matchminut 81, skulle hinna vara inblandad i flera situationer. Det blev farligt sedan han vunnit en nickduell på en hörna i matchens slutskede och Charlie Weberg kastade sig fram, det renderade dock enbart i frispark för hemmalaget. Den farligaste möjligheten skulle han dock få med bara sekunder kvar på klockan. Loepers hårda inlägg längs marken svepte igenom straffområdet och dessvärre för bortalagets del svepte den också förbi instormande HIF-spelare, närmast att nå inspelet var Gero men han lyckades inte få en fot på bollen.

Trots spelövertag stora delar av matchen och flertalet möjligheter slutade matchen 0-0 och HIF fick med sig en poäng från Domnarvsvallen.

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren (K)
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg

25. Kalle Joelsson (mv)
9. Alhaji Gero
14. Casper Widell
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
31. Adam Kaied

Joakim Östling

80´ IN: Alhaji Gero UT: Viktor Lundberg

45+ 1´ Viktor Lundberg
81´ Alhaji Gero