skip to Main Content
foto: bildbyrån

Kryss i toppmatchen mot Trelleborgs FF

Derbyt mot Trelleborg hemma på Olympia var en tuff kamp med mycket omställningar i spelet. HIF tog ledningen efter ett mål av nyligen inbytte Benjamin Acquah men Trelleborg lyckades kvittera i matchens näst sista ordinarie spelminut. 1-1 blev också slutresultatet.

Första halvlek
Matchens inledande del höll ett högt tempo där HIF redan i andra minuten inledde ett anfall som Assad Al Hamlawi kunde avsluta, skottet gick i nättaket ovanför Trelleborgs målvakt Kasper Kristensen men det höga tempot slutade inte där. Den första halvleken pendlade fram och tillbaka där hemmalaget inledningsvis höll mycket i spelet och spelade fram till flertalet farliga målchanser men som sedan svängde om till att Trelleborg istället lyckades ta sig in i offensivt straffområde vid upprepade tillfällen.

Spelet mattades av en stund men hettade till då Anthony van den Hurk blev omkullgjord strax utanför straffområdet, vilket i ögonblicken senare ledde till en kontring där Trelleborg istället ville ha en straff som uteblev. De rödklädda pressades under en period högt men blev intvingade i boxen men halvleken avslutades ändå med bollövertag till HIF och ytterligare målchanser, dock inga som resulterade i mål. Spelarna gick till halvtidsvila efter en händelserik men mållös första halvlek.

Andra halvlek
Även den andra halvleken inleddes i ett högt tempo men nu med en hög offensiv press för Trelleborgs del. Återigen färgades spelet av mycket omställningar och ett intensivt kontringsspel där inget av lagen lyckades få in bollen i mål trots farliga chanser åt båda håll. Efter drygt 70 spelade minuter gjorde Helsingborg ett dubbelbyte där Rasmus Karjalainen och Benjamin Acquah fick äntra planen. Den senare skulle bara ett par minuter senare sätta bollen i mål efter ett inspel från Rasmus Jönsson och därmed ge ledningen till Di Röe.

De skulle komma att behålla ledningen och matchövertaget fram till matchens slutminuter då Trelleborgs Mattias Håkansson lyckades få in bollen i mål bakom Anders Lindegaard. Övertidsminuterna som följde satte hemmalaget en hög offensiv press för att lyckas ändra slutresultatet, bland annat med ett skott i ribban av Adam Kaied, men utan framgång. 1-1 blev också slutresultatet.

 1. Anders Lindegaard (mv)
 2. Ravy Tsouka
 3. Brandur Hendriksson
 4. Andreas Landgren
 5. Rasmus Jönsson
 6. Assad Al Hamlawi
 7. Bödvar Bödvarsson
 8. Dennis Olsson
 9. Charlie Weberg
 10. Adam Kaied
 11. Anthony van den Hurk (K)
 1. Viktor Lundberg
 2. Vladislav Kreida
 3. Rasmus Karjalainen
 4. Casper Widell
 5. Emil Hellman
 6. Kalle Joelsson (mv)
 7. Benjamin Acquah

Richard Sundell
Andreas Jansson (assisterande)
Sebastian Robertsson (assisterande)
Mohamed Rachid (fjärdedomare)

75′ Benjamin Acquah (Rasmus Jönsson)
89′ Mattias Håkansson (Isak Jonsson)

72′  UT: Assad al Hamlawi, Dennis Olsson IN: Benjamin Acquah, Rasmus Karjalainen
79′ UT: Anthony van den Hurk IN: Viktor Lundberg

55′ Ravy Tsouka
69′ Bödvar Bödvarsson
70′ Mouhammed-Ali Dhaini