Skip to content
Foto: Bildbyrån

Kryss mot Utsiktens BK

Trots flera stora chanser att avgöra matchen i den andra halvleken slutade hemmamatchen mot Utsiktens BK 1-1. Taylor Silverholt gjorde mål för tredje matchen i följd när han satte dit matchens enda HIF-mål.

Första halvlek
Det var mycket kamp och hela tolv hörnor i den första halvleken fördelat på hälften vardera mellan lagen. En av dessa hörnor ledde till ett avslut i den fjärde minuten men Kalle Joelsson i HIF-målet kunde rädda utan några större bekymmer.

Efter tio minuter ställde hemmalaget om och hamnade i ett tre mot tre-läge. Taylor Silverholt spelade utanför sig till höger där Wilhelm Loeper fanns och sköt men på en täckande försvarare. Efter det följde en bra HIF-period med flertalet hörnor och nästanlägen. Ett sådant kom i den 36:e minuten då Ervin Gigović sånär frispelade Milan Silva Rasmussen men en försvarare hann sträcka fram tån och peta ut bollen till hörna. Den tog Gigović själv hand om och skruvade hårt mot målet där Silverholt från nära håll akrobatiskt styrde in den i mål.

Med fem ordinarie spelminuter kvar kom även Utsikten till en fin möjlighet efter en hörna. Robin Book kom i ett bra skottläge och siktade mot det första krysset men Joelsson var med på noterna och limmade bollen. Fyra minuter skulle dock Book dra det längsta strået när han nickade in kvitteringsmålet precis innan halvtidspausen.

Andra halvlek
En minut in i den andra halvleken kom Gigović till ett bra avslutsläge men hans låga, hårda skott gick tätt utanför målvaktens högra stolpe. I den 57:e matchminuten slog William Westerlund tre bra hörnor efter varandra. Det blev också starten på en HIF-dominans där man skulle komma till flertalet stora målmöjligheter.

I den 70:e minuten drev Silverholt mot mål och frispelade Acquah mellan två försvarare. Mittfältarens kunde dock inte hålla nere avslutet och fick se bollen gå över målet. Minuten senare var det nära självmål efter att en Utsikten-försvarare petat bollen precis utanför målet. Ytterligare två minuter senare hamnade Silverholt i ett friläge. Elias Hadaya i Utsikten-målet kom ut och räddade men bollen studsade till Silva Rasmussen som tog sig förbi målvakten men sköt över.

Med tio minuter kvar gick Silva Rasmussen på utsidan om sin försvarare och sköt. Målvakten var snabbt nere och räddade via stolpen ut till hörna. Den sista målchansen fick inhoppande Adrian Svanbäck när han tog emot en passning från Silva Rasmussen i straffområdet, vände om och sköt över.

1. Kalle Joelsson (mv)

19. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
3. Wilhelm Nilsson
23. William Westerlund

13. Wilhelm Loeper
16. Ervin Gigović
14. Lukas Kjellnäs
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

2. Jon Birkfeldt
7. Arian Kabashi
20. Dennis Olsson
21. Adrian Svanbäck
25. Adam Hellborg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Per Melin

36′ 1-0 Taylor Silverholt
45′ 1-1 Robin Book

69′
UT: Ervin Gigovic & Wilhelm Loeper
IN: Adam Hellborg & Arian Kabashi

85′
UT: Benjamin Acquah
IN: Adrian Svanbäck

90′
UT: Taylor Silverholt
IN: Amar Muhsin

52′ Malcolm Moenza (UBK)
65′ Predrag Randelovic (UBK)