Skip to content

Kryss i seriepremiären

Julia Andersson gav HIF ledningen i seriepremiären mot FC Trollhättan som slutade 1-1.

Laget
1. Hannah Tegestål (mv)

23. Izabelle Wahlstedt
3. Johanna Andersson
6. Maja Nilsson
8. Ebba Manglind (K) (80′ Evelina Bertilsson)

27. Julia Andersson (80′ Cornelia Rahmberg)
10. Julia Welin (64′ Rebecka Winroth)

22. Agnes Eklöf (75′ Tilda Jonhag)
19. Melina Skarström
25. Ebba Berg (46′ Mollie Rosén)

11. Alma Larsson

Matchen
Trots att HIF inte gjort en träning på gräs innan matchen kom man snabbt igång med passningsspelet. Den första farligheten uppstod efter ett fint genombrott av Julia Welin i den tredje minuten. Hennes inlägg med vänsterfoten var dock någon centimeter för högt för Alma Larsson i straffområdet. Två minuter senare fick gästernas Ida Pettersson ett fint läge efter en misslyckad rensning men sköt utanför. Då tog sig Trollhättan mer in i matchen och hade en tiominutersperiod där man kontrollerade matchbilden.

När en kvart var spelad kom den första halvlekens allra bästa målchans. Efter ett fint väggspel på högerkanten spelade Izabelle Wahlstedt snett bak till Melina Skarström vars skott blev en bra passning till Ebba Berg. Från vänster i straffområdet sköt hon på ett men träffade stolpen istället för målnätet. I anfallet efter var Larsson millimeter ifrån att skarva Welins inåtskruvade inlägg mot mål men lyckades inte få en tå på bollen.

HIF kontrollerade stora delar av den första halvleken men hade ofta svårt i den sista tredjedelen. Laget kom dock till en fin chans i den andra övertidsminuten då man ställde om efter gästernas dubbelhörna. Agnes Eklöf kom runt på högerkanten och frispelade Alma Larsson i djupet. Trollhättans målvakt Hanna Karlsson var dock snabbt ute och stod för en bra räddning. Det innebar att den första halvleken slutade mållöst.

Åtta minuter in i den andra halvleken öppnades årets målkonto på Olympia. Efter ett inlägg hamnade andrabollen hos Julia Andersson som från drygt 25 meter skruvade in ledningsmålet i det bortre krysset.

Efter en timmes spel stod Hannah Tegestål för en jätteräddning på Ida Petterssons nick när hon sträckte ut och lyckades nå bollen vid den bortre stolpen. Den chansen förde gästerna tillbaka in i matchen och tio minuter senare var det också kvitterat. Efter en misslyckad passning hamnade bollen högt upp i luften, Pettersson vann duellen mot HIF-målvakten och nickade in 1-1 i öppet mål. Därefter lyckades inget av lagen skapa någon klar chans för att vinna matchen och delade på poängen i premiärmatchen.