skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Kalle Joelsson tecknar nytt kontrakt

Helsingborgs IF och Kalle Joelsson är överens om en kontraktsförlängning. Målvakten har tecknat ett nytt treårsavtal.

Kalle Joelsson kom till HIF redan som 16-åring från IF Lödde och har tillhört A-truppen sedan 2017. Sammanlagt har 23-åringen spelat 30 tävlingsmatcher för klubbens herrlag. Nu står det klart att hans avtal förlängs över säsongen 2024.

– Det känns väldigt skönt och glädjande att få klart med en förlängning med klubben jag tillhört sedan jag var 16 år gammal. Det är ett kvitto för mig på att jag gjort det bra och fortsätter utvecklas. Jag trivs väldigt bra här, känner att jag tar steg varje dag och när klubben, sportchefen och tränarna uttryckt en stor tro på mig var det ett enkelt val att förlänga, säger målvakten.

Sven Andersson, assisterande tränare och målvaktsansvarig, är den som arbetat allra närmast Kalle under flera år.
– Kalle har varit här sedan han var 16 år gammal och har ständigt tagit kliv i sin utveckling. Han har visat stor karaktär när han tagit sig igenom motgångar och vi ser framemot att ha kvar honom i HIF då han är och kommer att vara en stor tillgång både på och utanför planen.

Sportchef Andreas Granqvist är glad över att den före detta U21-landslagsmannen stannar i klubben.
– Kalle är en ung målvakt som samlat på sig stor erfarenhet i såväl Allsvenskan som Superettan under sina fem säsonger i A-truppen. Han tar hela tiden kliv i sin utveckling och vi är nöjda att konkurrensen på målvaktspositionen förblir hög, säger han.

Vi ser framemot att fortsätta följa Kalles utveckling i HIF!