Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Julia Welin klar för HIF

Helsingborgs IF välkomnar Julia Welin till föreningen. 23-åringen som kan spela på flera offensiva positioner har meriter från spel i bland annat Damallsvenskan, Danmark, Elitettan och ungdomslandslag.

Julia fick sin fotbollsfostran i BK Höllviken och gjorde under sin tid i klubben även tolv F16-landskamper. 2017 debuterade hon i Damallsvenskan med LB07 och gjorde två mål på 17 spelade matcher under debutsäsongen. Därefter lämnade hon för Borgeby FK när laget rustade för sin första säsong i landets näst högsta serie och hann under tiden representera Sverige på såväl F17- som F19-nivå. Hon har även spelat i Danmark samt division 1 med Södra Sandby IF. Under den föregående säsongen spelade 23-åringen 24 matcher för Malmö FF och gjorde fyra mål när laget vann division 1. Nu fortsätter karriären i HIF.

– Det känns väldigt bra, väldigt kul. Som 16-åring fick jag spela i Allsvenskan, sen har jag varit lite i Elitettan med Borgeby och en sväng i Danmark så jag har hunnit få en del erfarenhet och varit med om mycket trots att jag bara är 23. Jag hoppas bidra med kvalité, mål, avgörande passningar men också mycket erfarenhet både på och utanför planen. Kristoffer hörde av sig tidigt när det blev klart att jag inte skulle vara kvar i min gamla klubb. Redan då väcktes ett intresse när han presenterade klubben, hur det funkar här och framtiden. Jag ser framemot att spela på Olympia i denna klubben och förhoppningsvis göra en resa med HIF till de högre divisionerna, säger nyförvärvet.

– I Julia får vi in en energirik tjej som gillar en mot en-spelet och har väldigt intressanta färdigheter i sista tredjedelen. Julia klarar även av flera offensiva positioner vilket ger oss en flexibilitet. Trots sin unga ålder har hon goda meriter från den högre nivån i Sverige, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam samt sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi hälsar Julia varmt välkommen till HIF!

Just nu: Köp säsongskort till damernas hemmamatcher i serien för endast 550kr. Studenter, barn och pensionärer: 350kr. Erbjudandet gäller endast till och med söndag. Klicka här!

Intervju med Julia Welin: