Skip to content

Julia Jonassen och Tilde Wahrenberg klara för HIF

Helsingborgs IF hälsar två nya spelare välkomna till klubben inför lördagens seriepremiär mot Hallands Nation FF. Det är forwarden Julia Jonassen och den centrala mittfältaren Tilde Wahrenberg som förstärker truppen.

Julia Jonassen är född 1998 och har utöver spel i USA även representerat Fortuna FF, Eskilsminne IF och Glumslövs FF. Senast kommer hon från Högaborgs BK.

– Julia har tränat med oss under hela försäsongen och vi har hela tiden haft målsättningen att hon ska vara här under 2022. Hon är en duktig, djupledsgående forward men har även färdigheter i 1 mot 1-spelet, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Julia har redan hunnit spela ett par matcher i HIF-tröjan och gjorde i den senaste DM-matchen ett hattrick när HIF tog sig till åttondelsfinal.

Tilde Wahrenberg är född 2005 och har Fortuna FF som moderklubb. Hon spelar både som central mittfältare och ytterforward. Närmast kommer hon från spel i Eskilsminne IF.

Tilde är ännu en Fortuna FF-fostrad spelare som vi kom i kontakt med redan inför uppstarten 2021 och har sedan dess följt hennes utveckling i Eskilsminne IF. Med sina tekniska färdigheter och hastighet ska det bli intressant att följa hennes fortsatta utveckling hos oss, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Vi hälsar Julia och Tilde varmt välkomna till HIF!