skip to Main Content
Foto: Johan Lilja

Jon Birkfeldt klar för HIF

Helsingborgs IF och Varbergs BoIS är överens om en övergång för försvararen Jon Birkfeldt. 27-åringen har tecknat ett 2,5-årskontrakt med klubben.

Jon är född helsingborgare och har Eskilsminne IF som moderklubb. Redan som 14-åring kom han till HIF:s organisation och gjorde 36 matcher i akademins division 2-lag mellan 2014 och 2015. Sedan dess har han hunnit representera Åtvidabergs FF, IK Frej och IFK Värnamo innan han inför säsongen 2020 värvades till allsvenska Varbergs BoIS. Där har han gjort 71 tävlingsmatcher och varit lagkapten.

– Jag är otroligt glad. Det har alltid varit en dröm för mig att spela i HIF och nu fanns chansen att komma hem så jag tvekade inte en sekund. Vi har en grupp med väldigt bra spelare så det är bara ut och köra. Tillsammans ska vi lösa det, mot tre poäng på tisdag, säger nyförvärvet.

– Jon är en mångsidig försvarare med ledaregenskaper och värdefull erfarenhet som kommer hjälpa oss både i det korta och långa perspektivet. Det känns väldigt bra att ta hem en HIF-fostrad spelare som känner starkt för föreningen. säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Vi hälsar Jon välkommen tillbaka till HIF!