Skip to content
Foto: Bildbyrån

Information gällande publikkapacitet på Olympia from den 1 juli

Med de nya publikrestriktionerna får vi i samband med herrlagets matcher i Superettan ta emot minst 3 000 supportrar på Olympia. Nedan finns övergripande information om kapaciteten, hur arenan kommer att delas upp och vilka regler som kommer att gälla. Mer specifik information publiceras inför varje enskilt arrangemang.

Fördelningen av arenan
Olympia kommer att delas upp i tre olika sektioner: södra, östra samt norra ihop med västra. Södra läktaren är från och med matchen mot IFK Värnamo en ståplatsläktare.

Samtliga sektioner kommer att ha egna entréer, toaletter och kiosker. Detta innebär att du med din biljett endast kan komma in på din valda sektion och röra dig inom ytorna som tillhör sektionen.

Kapacitet
Eftersom reglerna säger att varannan rad ska vara ledig och att man ska ha minst två lediga stolar mellan varje sällskap påverkas den totala arenakapaciteten till stor del av hur stora sällskap ni bokar era biljetter i. Högst tillåtna antal personer per sällskap är fyra.

Hjälp oss: Genom att i största möjliga mån boka platser i sällskap om fyra möjliggör vi för fler att kunna vara på plats och stötta laget. Vi uppmanar därför alla som kan att boka fyra biljetter samtidigt åt kompisar, familj eller andra man tänkt se matchen med. Umgås du med någon som du vet brukar gå på våra matcher? Boka tillsammans!

För att följa alla regler uppskattar vi att cirka 4 000 platser kommer att kunna bokas varav cirka 700 på södra läktaren. Ju fler som bokar i sällskap om fyra desto högre kommer också denna siffra att bli.

Tillägg:
Vi är medvetna om att säsongskortsinnehavare som bokat de första två dagarna inför HIF-Akropolis IF inte kunnat boka i sällskap. Detta kommer att vara åtgärdat till allmänförsäljningen och även när säsongskortsinnehavare ska boka plats till kommande matcher.

Barn
Restriktionerna kräver att även barn under fem år har en egen biljett med en numrerad plats. Det innebär att barn, under rådande restriktioner, inte kan gå in med tillsammans med en vuxen på dennes biljett utan ha en egen.

Restauranger
Rio-Lounge och Akea-Lounge kommer återigen att ingå i arrangemanget och restaurangbesökare kommer att få tillgång till läktarna.

Sportbaren kommer i första steget inte att hållas öppen. Vi kommer ständigt att utvärdera och undersöka möjligheterna för att öppna upp sportbaren i takt med lättnaderna av restriktioner.

Vilka prioriteras?
Våra säsongskortsinnehavare kommer att prioriteras och säsongskorten går att köpa till och med den 7 juli. Därefter kommer antalet platser som blir över att kunna bokas av allmänheten. Biljettpriser kommer att släppas i samband med biljettsläpp till respektive match.

Köp säsongskort här!

Frågor
Har du frågor som rör specifika matcharrangemang ber vi dig att invänta arrangemangsinformationen som publiceras ett par dagar innan respektive match.

Vid allmänna frågor som rör publik hänvisar vi till info@hif.se.
Vid frågor som rör säsongskort mejla till biljett@hif.se.