Skip to content
Foto: Bildbyrån

Inför Stafsinge IF – HIF

Lördagen den 16 september klockan 13:00 gästar HIF Stafsinge för den 18:e omgången av Divison 2 Västra Götaland. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF har en gynnsam tabellposition efter en urstark start på höstsäsongen. I skrivande stund skiljer åtta poäng ner till tabelltvåan IK Zenith med fem matcher kvar att spela. Stafsinge IF kämpar i den andra änden av tabellen och har just nu fyra poäng upp till Askims IK som ligger på rätt sida nedflyttningssträcket.

När lagen möttes på Olympia vann HIF med 3-0. Laget hade dock svårt att komma till farliga målchanser i den första halvleken och känslan var att det första målet skulle bli avgörande, vilket också blev fallet.

I HIF saknas nyförvärvet Kaja Arthursson, Sanna Nilsson, Tilde Wahrenberg, Izabelle Wahlstedt, Inez Gertsen och Maja Stevén på grund av skador. In i truppen jämfört med den senaste matchen kommer Emma Sternberg och Maya Waltersson.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
11. Alma Larsson
15. Ida Vahtera
17. Rebecka Winroth
19. Julia Jonassen
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om hur man ska få hål på Stafsinge IF:
– Vi behöver lite bättre beslutsfattning för att nå vissa ytor och numerärt övertag. Sedan tror jag vårt defensiva omställningsspel blir en viktig faktor, framför allt i den direkta.

Om Alma Larssons utveckling och status:
– Alma tar steg för steg. Fysiskt börjar hon närma sig att kunna spela 90 minuter. Nu är hon i fasen att få det teoretiska ut på plan, relationsbyggandet på plan blir bättre och bättre.

Om Kajsa Arthurssons och Sanna Nilsson återkomst till planen:
– Kajsa hoppas vi ska kunna vara spelklar mot Astrio. Sanna har vi en förhoppning mot Västa Karup, men där skyndar vi långsamt.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 9 mål
Sanna Nilsson – 8 mål
Agnes Eklöf – 6 mål
Stephanie Petersson – 6 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Alma Larsson – 2 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål