skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Inför Qviding FIF – HIF

Lördagen den 2 september klockan 17:00 gästar HIF Valhalla IP för match mot tabelltrean Qviding FIF. Mer information inför den fjärde raka matchen mot motstånd från Göteborg finns nedan.

Förutsättningar
Efter segrar mot, i tur och ordning, tabellfyran Göteborgs FF, femman Göteborgs DFF och tvåan IK Zenith de tre senaste omgångarna har HIF satt sig i tabellens förarsäte inför helgens match mot tredjeplacerade Qviding FIF. Laget har 40 inspelade poäng på 15 matcher och leder, trots en match mindre spelad, serien med en poäng för IK Zenith. Göteborgsmotståndet i denna match har vid seger chansen att blanda sig in i toppstriden och göra det till ett trelagsrace. Med andra ord kan resultatet komma att bli ett viktigt vägskäl för båda lag.

I HIF saknas såväl Inez Gertsen som Sanna Nilsson som tvingades utgå i den senaste matchen. Mer om deras skador kan du läsa här. Sedan tidigare är Tilde Wahrenberg skadad och Emma Krantz icke uttagningsbar. Nyförvärvet från Jitex BK, Kajsa Arthursson, är i skrivande stund heller inte redo för spel. Glädjande är dock att Alma Larsson är tillbaka efter sjukdom som höll henne borta ur spel i den förra matchen.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
11. Alma Larsson
15. Ida Vahtera
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
24. Elisabeth Löndahl
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om de nya skadorna i truppen:
– Det är tufft för oss, vi har haft en del utmaningar i år på den fronten. Någon annan får kliva fram. Ida Vahtera gjorde ett bra inhopp här senast när Sanna skadade sig. Stephanie är även redo för mer minuter och Alma är tillbaka från sjukdom.

Om veckans fokus efter segern i seriefinalen:
– Vi har haft en bra vecka med koncentration inför helgens tuffa match. Flera F17-spelare har även varit uppe och bidragit med mycket energi.

Om matchen mot Qviding FIF:
– Qviding är ett spelskickligt lag och vill precis som oss kontrollera matchen med ett större bollinnehav. Hemma på Olympia prickade vi matchplanen väldigt bra. Jag förväntar mig att Qviding kommer ställa lite andra frågor till oss nu. Mentalt blir det viktigt för oss att koppla om inför en ny tuff utmaning, vilket gruppen har klarat av tidigare.

Livesändning
Matchen kommer att sändas live i appen Min Fotboll.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 8 mål
Sanna Nilsson – 8 mål
Agnes Eklöf – 5 mål
Stephanie Petersson – 5 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Alma Larsson – 1 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål