Skip to content

Inför IF Lödde – HIF

Idag, lördagen den 25 september klockan 15:00, spelar HIF ett toppmöte mot tabelltvåan IF Lödde borta på Tolvans IP. Nedan finns förutsättningarna inför matchen, motståndarkollen samt matchtruppen.

Förutsättningarna
HIF vann sin senaste match, också den en bortamatch, mot Hittarps IK FF med 13-0. Det innebär att laget har tio vinster i bagaget, noll förluster och noll insläppta mål. Statistiken framåt gick i förra matchen över 100-strecket och målskillnaden ligger för närvarande på 105-0. Mot Hittarp blev både Maya Waltersson och Sanna Nilsson fyramålsskyttar, vilket innebär att de avancerar i den interna skytteligan då ledande Isabel Aguilar var frånvarande på grund av landslagsspel.

Till dagens match är Aguilar tillbaka i truppen. Glädjande är även att Mia Westerblad gör en återkomst i truppen, då hon missat de senaste fyra omgångarna på grund av skada. Rosanna Johansson utgår då hon är bortrest. Sanna Nilsson tvingades lämna sent återbud och ersätts i truppen av Donna Kurbogaj. 

Motståndarkollen
Dagens möte mot IF Lödde är ett riktigt toppmöte då de ligger på en stabil andraplats i tabellen, endast sex poäng bakom HIF med en match mindre spelad. Det är det enda lag i serien som HIF inte ännu mött, vilket innebär att spänningen är hög.

IF Lödde har vunnit alla sina matcher utom en, då de förlorade med 2-1 mot Röstånga IS. Lödde har dock vunnit sina senaste två matcher med 4-1 och 2-1 mot Hittarps IK FF respektive Landskrona BoIS.

Laget har en mycket stark målskytt i Emma Törnqvist som med 16 gjorda mål ligger tvåa i seriens skytteliga strax bakom HIF:s Isabel Aguilar på 19. Även Lovisa Sandgren har en imponerande målstatistik med sex gjorda mål.

Matchtruppen
2. Johanna Nordqvist 
3. Johanna Andersson 
4. Amanda Hjalmarsson 
5. Josefine Wiksell 
6. Märta Löfling 
9. Isabel Aguilar
12. Mia Westerblad
13. Sofia Nilsson 
16. Tilda Pettersson 
17. Rebecka Winroth 
21. Maya Waltersson 
22. Ebba Manglind 
24. Johanna Fäldtman
25. Donna Kurbogaj
26. Stephanie Petersson 
33. Maria Edman Falke (mv)

Den interna skytteligan
Isabel Aguilar – 19 mål
Mia Westerblad – 14 mål
Stephanie Petersson – 14 mål
Maya Waltersson – 13 mål
Johanna Fäldtman – 7 mål
Sanna Nilsson – 7 mål
Rebecka Winroth – 6 mål
Amanda Hjalmarsson – 4 mål
Märta Löfling – 4 mål
Tilda Pettersson – 4 mål
Josefine Wiksell – 3 mål
Ebba Manglind – 2 mål
Olivia Eriksson – 2 mål
Sofia Nilsson – 1 mål
Stephanie Jörliden – 1 mål