Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Inför IK Zenith – HIF

Lördagen den 29 april klockan 14:00 gästar HIF Hovgårdsvallen i Göteborg för toppmöte mot IK Zenith. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF har inlett serien med tre raka segrar och är serieledare när tre omgångar är färdigspelade. I den senaste matchen mot Göteborgs DFF satt segern långt inne men Tilda Jonhags två mål i inledningen av den andra halvleken vände 2-1-underläget till ledning och sedermera tre poäng.

IK Zenith ligger på en tredjeplats med sex poäng. Laget inledde med två raka vinster innan man i den förra omgången förlorade mot Eskilsminne FF. Göteborgslaget är det målfarligaste laget i serien såhär långt med tolv fullträffar. Sandra Mannerståle leder även skytteligan i division 2 västra Götaland med fem gjorda mål.

I HIF är Sanna Nilsson tillbaka och redo för match för första gången på tre månader.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
17. Rebecka Winroth
18. Tilde Wahrenberg
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om det defensiva spelet:
– Vi är bra i det höga försvarsspelet samtidigt som vi behöver ta steg i det låga. Vi behöver bli mer bekväma att kunna kontrollera en match genom ett lågt försvarsspel med.

Om Sanna Nilssons comeback:
– Det är väldigt kul för Sanna och för oss. Hon har jobbat väldigt hårt för att ta sig tillbaka och är redo för 15-20 minuter speltid.