Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Inför Hittarps IK – HIF

Lördagen den 17 juni klockan 12:00 gästar HIF Laröds IP för match mot Hittarps IK. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF kommer till matchen som tabelltvåa med 27 poäng på tio matcher. Under fredagskvällen besegrade IK Zenith tabelltrean Qviding FIF med 4-2 och leder därmed serien men har en match mer spelad. Vid seger mot Hittarps IK tar HIF återigen över serieledningen tack vare bättre målskillnad.

I truppen saknas bland andra målvakten Hannah Tegestål, det innebär att 19-åriga Rebecca Kure Larsen kommer att göra seriedebut i HIF-tröjan. Sedan tidigare är Alma Larsson, Alva Frisk och Tilde Wahrenberg på skadelistan.

Emma Krantz och Josefine Wiksell, som båda vilades i DM-matchen mot Eskilsminne IF, är tillbaka.

Matchtrupp
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
15. Ida Vahtera
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
26. Stephanie Petersson
32. Rebecca Kure Larsen (mv)

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om vad man tar med sig från DM-matchen:
– Vi tar med oss både delar vi gör bra men även faser som behöver bli bättre. Förhoppningsvis kan vi även ta med den högre intensiteten som var i den matchen jämfört med de flesta division 2-matcherna.

Om Hittarps IK:
– De kommer med självförtroende från två raka segrar i serien. Vi förväntar oss ett tufft derby där jag tror vi måste försöka driva upp intensiteten i matchen.

Om tabelltoppen:
– IK Zenith imponerar, samtidigt ser jag flera lag som går starkt. I nedre delen av tabellen kommer det spelas många måstematcher. Det gäller att hålla koncentrationen och jämnheten i prestationer över hela säsongen. Slappnar vi av kommer vi att bli straffade.

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 7 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Rebecka Winroth – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Sanna Nilsson – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.