skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Inför HIF – Qviding FIF

Lördagen den 6 maj klockan 13:00 tar HIF emot Qviding FIF i en tidig seriefinal på Olympia. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
Det är en tidig seriefinal som stundar mellan tredjeplacerade HIF på 9 poäng och förstaplaceriade Qviding på 10 poäng. Serieledarna har även gjort flest mål i serien och har, ihop med HIF, släppt in minst.

HIF, som inledde med tre raka segrar, åkte på sin första förlust i seriesammanhang förra helgen mot tabelltvåan IK Zenith. Lagkapten Josefine Wiksell blev utvisad och är därmed avstängd i denna match. Även Tilde Wahrenberg som utgick skadad missar matchen. Glädjande är dock att Ebba Manglind är tillbaka i truppen efter sin knäskada.

Anna Andersson är på regionalläger och därför inte uttagningsbar till matchen.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
3. Johanna Andersson
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
17. Rebecka Winroth
19. Julia Jonassen
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om Tilde Wahrenbergs skada:
– Tilde gjorde MR igår (torsdag) och vi inväntar besked. Tyvärr är det en skada i knäet men vi inväntar hur allvarligt det är.

Om insläppta mål på fasta situationer:
– Först och främst behöver vi förändra rent beteendemässigt att slå sin motståndare. Sedan har vi tittat taktiskt på det också.

Om veckan som varit:
– Vi gör en hel del bra saker mot Zenith, vilket vi har pratat om. Taktiskt har vi pratat om den kritiska perioden där vi släpper in två billiga mål på sju minuter. Från vår sida har det varit viktigt att ställa om siktet mot Qviding, både taktiskt men även ge mycket energi till varandra.

Livesändning
Matchen kommer att sändas gratis på HIF Play och går att se i spelaren nedan.


Intern skytteliga seriespel 2023

Tilde Wahrenberg – 4 mål
Tilda Jonhag – 3 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål
Rebecka Winroth – 1 mål

Publikinformation
Entré
Våra fantastiska partners (se listan nedan) bjuder hela säsongen på entrén till damernas seriematcher. I hemmapremiären var 591 personer på plats, den siffran vill vi gärna slå. Vill ni stötta vår damsektion kan ni enkelt göra det genom att swisha ett valfritt belopp till 123 633 62 18.

Endast entré Ö1 är öppen och samtliga hänvisas till Östra Nedre, det vill säga sektion 21-26. Entrén öppnar klockan 12:00.

Kiosk & toalett
Kiosker och toaletter finns öppna.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport