skip to Main Content
Foto: Mathilda Ahlberg

Inför HIF – Marieholms IS

Idag, tisdagen den 22 juni klockan 19:30, ställs HIF:s damlag mot Marieholm. Trots att HIF står som hemmalag kommer matchen att spelas på Åvallen i Marieholm. Nedan finns förutsättningarna, motståndarkollen, matchtruppen och den interna skytteligan.

Förutsättningarna
HIF leder serien efter fyra vinster av fyra möjliga och en målskillnad på 38-0. När man ställs mot Marieholms IS spelas både hemma- och bortamatchen på bortaplan. Detta för att på bästa sätt få ihop det komprimerade spelschemat utan att behöva flytta på ytterligare speldagar. Denna matchen blir också den sista för HIF:s del innan spelarna får sommaruppehåll.

Det täta matchandet, match så sent som i söndags, gör också att det genomförs flera förändringar i matchtruppen. Bland annat ersätts Maria Edman Falke i målet av Moa Törhed Rön som kommer att göra HIF-debut. Går man upp ett snäpp i planen är det glädjande att kapten Wiksell är tillbaka i truppen. Hon ersätter Stephanie Jörliden som spelat båda matcherna under den senaste veckan.

En annan debutant i truppen är Astrid Nilsson som ersätter Matilda Relke, som fått speltid i samtliga fyra inledande matcher. I offensiven är Olivia Eriksson tillbaka medan Johanna Fäldtman, som gjorde hattrick senast, står över matchen. Sedan tidigare är Sanna Nilsson, Tilda Pettersson, Gabriella Aguilar och Kujtime Kurbogaj inte tillgängliga för spel.

Motståndarkollen
Marieholms IS har fått en tung inledning av säsongen. I premiären blev det förlust med 8-1 mot Röstånga IS och i söndags förlorade laget med 6-3 mot Askeröds IF. Elenor Hansson har stått för tre av lagets fyra mål offensivt.

Matchtrupp
1. Moa Törhed Rön (mv)
2. Johanna Nordqvist
3. Johanna Andersson
4. Amanda Hjalmarsson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Rosanna Johansson
9. Isabel Aguilar
12. Mia Westerblad
13. Sofia Nilsson
17. Rebecka Winroth
19. Astrid Nilsson
20. Olivia Eriksson
21. Maya Waltersson
22. Ebba Manglind
26. Stephanie Petersson

Den interna skytteligan
Mia Westerblad – 8 mål
Stephanie Petersson – 6 mål
Maya Waltersson – 5 mål
Johanna Fäldtman – 5 mål
Isabel Aguilar – 3 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Olivia Eriksson – 2 mål
Rebecka Winroth – 2 mål
Sanna Nilsson – 1 mål
Sofia Nilsson – 1 mål
Stephanie Jörliden – 1 mål
Märta Löfling – 1 mål
Amanda Hjalmarsson – 1 mål