skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Inför HIF – IK Zenith

Lördagen den 26 augusti klockan 13:00 tar HIF emot IK Zenith i en tidig seriefinal på Olympia. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
Inför avspark skiljer en poäng lagen åt med gästerna från Göteborg har en match mer spelad. De har på 15 matcher spelat ihop 38 poäng, gjort 51 mål och släppt in 25. Med denna statistik leder de inte bara serien utan är även det målgladaste laget. Forwarden Sandra Mannerstråle har stått för nästan hälften av målproduktionen och leder med sina 23 gjorda mål skytteligan i överlägsen stil.

HIF har å andra sidan på 14 matcher gjort 48 mål och endast släppt in 10, vilket utgör seriens bästa såväl defensiv som målskillnad. Två av de tio insläppta målen kom dock i vårmötet mot just IK Zenith som vann med 2-1.

Glädjande nyheter i HIF-truppen är att Stephanie Petersson är tillbaka efter en tids skadefrånvaro. Alma Larsson och Maja Stevén missar dock matchen på grund av sjukdom respektive hjärnskakning. Sedan tidigare är Tilde Wahrenberg långtidsskadad.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
15. Ida Vahtera
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om revanschlustan gentemot IK Zenith:
– En revanschlusta finns det verkligen. Vi vill visa vad vi går för, framförallt här hemma på Olympia med publiken i ryggen.

Om IK Zeniths offensiva kvalitéer:
–Det är ett väldigt skickligt kontringslag. Samtidigt som vi vill attackera matchen som vi brukar blir det viktigt med en disciplin i vårt anfall- & försvarsspel.

Om varför dessa två lag sticker ut:
– Skulle jag ta ut något så blir det försvarsspelet från båda lagen. Zenith har visat sig svåra att bryta ner vid ledning.

Publikinformation
Entré
Våra fantastiska partners (se listan nedan) bjuder hela säsongen på entrén till damernas seriematcher. I DM-matchen mot Eskilsminne IF var 758 personer på plats, den siffran vill vi gärna slå. Vill ni stötta vår damsektion kan ni enkelt göra det genom att swisha ett valfritt belopp till 123 633 62 18.

Endast entré Ö1 är öppen och samtliga hänvisas till Östra Nedre, det vill säga sektion 21-26. Entrén öppnar klockan 12:00.

Kiosk & toalett
Kiosker och toaletter finns öppna.

Livesändning
Matchen kommer att sändas gratis på HIF Play och går att se i spelaren nedan. Sändningen startar 12:50.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 8 mål
Sanna Nilsson – 7 mål
Agnes Eklöf – 5 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Alma Larsson – 1 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport