skip to Main Content
Foto: Casper Johansson

Inför HIF – Göteborgs FF

Lördagen den 12 augusti klockan 12:00 är det återstart i division 2 Västra Götaland när HIF tar emot Göteborgs FF i ett toppmöte på Olympia. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF återstartar serien som tabelltvåa med 31 poäng efter tolv omgångar, tre poäng efter serieledande IK Zenith som dock har en match mer spelad. Just nu har HIF en fördel på sex plusmål i jämförelse med Göteborgslaget som toppar tabellen. Strax bakom, på en tredjeplats med 27 poäng, jagar Göteborgs FF som står för motståndet på Olympia. Senast lagen möttes vann HIF med 5-1 på bortaplan.

Under sommaruppehållet har flicklandslagsforwarden Alma Larsson blivit kvitt sin knäskada och är redo att debutera i damlaget. Dessvärre saknas Stephanie Petersson som är skadad och Emma Krantz som inte är uttagningsbar till matchen. Sedan tidigare är Tilde Wahrenberg långtidsskadad och kommer att missa resten av säsongen.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
11. Alma Larsson
13. Inez Gertsen
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om sommaruppehållet:
– Först och främst har vi fått en välbehövlig återhämtning både mentalt och fysiskt. Sedan har vi varit i träning tre och en halv vecka nu där vi har jobbat vidare med våra grunder, men även en hel del i genombrottsfasen.

Om vad som hänt i truppen under sommaren:
– Emma Krantz och Stephanie Petersson kommer tyvärr inte vara tillgängliga för oss på ett tag. Alma Larsson är äntligen tillbaka efter en längre rehabperiod och har sett bra ut på träningarna, hon blir som ett nyförvärv. Maja Karlsson och Elisabeth Löndahl från F17 är uppe i träning med oss och gör det bra. Rebecca Kure Larsen kommer vi även hitta en lösning med speltid på tillsammans med Vejby IF under augusti.

Om höstens utmaningar:
– Först och främst att vi är redo inför premiären. Vi möter alla lagen i toppen nu under de första fyra matcherna, vilket kommer sätta en stor prägel på resterande delen av säsongen. Utmaningen är väl också att hålla en högre lägstanivå/koncentration under matcherna, där vi har släppt till en hel del onödiga mål/målchanser bakåt när vi upplever kontroll på matchbilden.

Publikinformation
Entré
Våra fantastiska partners (se listan nedan) bjuder hela säsongen på entrén till damernas seriematcher. I DM-matchen mot Eskilsminne IF var 758 personer på plats, den siffran vill vi gärna slå. Vill ni stötta vår damsektion kan ni enkelt göra det genom att swisha ett valfritt belopp till 123 633 62 18.

Endast entré Ö1 är öppen och samtliga hänvisas till Östra Nedre, det vill säga sektion 21-26. Entrén öppnar klockan 11:00.

Kiosk & toalett
Kiosker och toaletter finns öppna.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 8 mål
Rebecka Winroth – 5 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Sanna Nilsson – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport