skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Inför HIF – Fortuna FF

Imorgon, lördagen den 11 februari klockan 14:00, tar HIF emot Fortuna FF i en träningsmatch på Olympiafältet Plan 10. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
Glädjande är att Ebba Manglind är tillbaka efter sin skada. Högerbacken får därmed chansen att göra sina första matchminuter i år. Alma Larsson, Alva Frisk och Sanna Nilsson är dock fortsatt utanför på grund av skador. Dessutom lämnade Johanna Andersson sent återbud på grund av en skadekänning.

Stephanie Petersson, Maya Waltersson, Izabelle Wahlstedt och Cornelia Rahmberg kommer att vara utanför spel i helgen på grund av sjukdom. På matchdagen lämnade också Tilde Wahrenberg återbud på grund av sjukdom.

Elisabeth Löndahl, central mittfältare född -07, är hemmahörande i F17-laget och är för första gången uttagen i en matchtrupp med representationslaget. Hon anslöt till HIF från Råå IF inför säsongen.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
2. Anna Andersson
4. Elisabeth Löndahl
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
15. Ida Vahtera
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
19. Julia Jonassen
20. Emma Sternberg
27. Agnes Eklöf
30. Maja Stevén

Kommentar från huvudtränare Kristoffer Schönbeck
– Från senast tar vi med oss att vi har tagit steg i vårt försvarsspel, både det höga och låga. Samtidigt måste vi bli bättre i vårt offensiva omställningsspel.

– Sanna, Alma och Alva är fortfarande borta. Sanna hoppas vi på får mer svar inom någon vecka här. Johanna A har en känning där vi inte tar några risker. Stephanie, Cornelia, Izabelle och Maya är sjuka. En vecka med lite bortfall vilket påverkar såklart, samtidigt har vi haft uppe en del F17-spelare vilket är positivt.

– Vi är fortfarande i fasen där vi vill ha speltid på många spelare. Men vi vill se tydlighet i våra principer i alla skeden. Sen ska det bli kul att se en del av dem yngre spelarna fortsätta ta steg och hoppas på modiga spelare som vågar sätta avtryck. Extra kul med Råå-fostrade Elisabeth Löndahl född 07 som får chansen från vårt F17 imorgon.