skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Inför HIF – Eskilsminne FF

Onsdagen den 20 september tar HIF emot Eskilsminne FF i ett stadsderby på Olympia. Vid seger säkrar HIF serieseger och avancemang till division 1. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
Inför matchen är förutsättningarna klara: vid seger tar HIF hem serien och säkrar avancemanget till division 1. Avståndet till andraplacerade IK Zenith är just nu tio poäng med fyra matcher kvar att spela. Eskilsminne FF kämpar för nytt kontrakt från elfteplatsen i tabellen.

I HIF saknas Kajsa Arthursson, Sanna Nilsson, Tilde Wahrenberg,  Inez Gertsen och Maja Stevén på grund av skador. Anna Andersson är iväg på landslagsläger och missar matchen. Med i truppen finns även F17-mittbacken Maja Karlsson.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
11. Alma Larsson
15. Ida Vahtera
17. Rebecka Winroth
19. Julia Jonassen
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
24. Maja Karlsson
26. Stephanie Petersson

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om känslan inför matchen med förutsättningarna som är:
– Vi har en bra känsla i gruppen och alla vet vad som krävs. Det är upp till oss själva, vilket vi som grupp sa till varandra redan inför matchen mot IK Zenith.

Om att man vunnit alla matcher i seriespelet på Olympia:
– Vi har byggt upp en tro på vad vi gör, framförallt här hemma. Tillsammans med supportrarna som alltid är på plats och stöttar oss får vi en extra energivåg. Samtidigt vet vi att det är mycket för motståndarna att ta in. Det är en hel del intryck att spela inne på Olympia.

Om hur man ska ta sig an matchen:
– Först och främst ska vi ta med oss saker från senaste matchen mot Stafsinge. Saker vi gör bra och saker vi behöver utveckla, vår egna process. Sedan har vi en idé om hur vi vill attackera matchen mot Eskilsminne. Vi vill avgöra det här hemma och det vill vi göra genom att lämna vår identitet på plan.

Publikinformation
Entré
Våra fantastiska partners (se listan nedan) bjuder hela säsongen på entrén till damernas seriematcher. I DM-matchen mot Eskilsminne IF var 758 personer på plats, den siffran vill vi gärna slå. Vill ni stötta vår damsektion kan ni enkelt göra det genom att swisha ett valfritt belopp till 123 633 62 18.

Endast entré Ö1 är öppen och samtliga hänvisas till Östra Nedre, det vill säga sektion 21-26. Entrén öppnar klockan 18:00.

Kiosk & toalett
Kiosker och toaletter finns öppna.

Olympiashopen
Olympiashopen håller öppen 18:00-19:00.

Livesändning
Matchen kommer att sändas på HD.se för alla som har en prenumeration på det Bonnier News-gemensamma paketet +Allt, HD:s e-tidning eller papperstidning.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 9 mål
Sanna Nilsson – 8 mål
Agnes Eklöf – 6 mål
Stephanie Petersson – 6 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Alma Larsson – 2 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport