skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Inför Hallands Nation FF – HIF

Imorgon, lördagen den 9 april klockan 16:00, spelar HIF seriepremiär borta mot Hallands Nation. Nedan finns matchtrupp, förutsättningar, och en intervju med huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Matchtrupp
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
7. Rosanna Johansson
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
15. Ida Vahtera
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
26. Stephanie Petersson
30. Nellie Pedersen
33. Maria Edman Falke (mv)

Förutsättningar
Serien drar igång med ett förväntat toppmöte då båda lagen siktar mot toppen av tabellen. För HIF:s del saknas Amanda Hjalmarsson och Alva Frisk som båda är långtidsskadade. Donna Kurbogaj missar matchen på grund av sjukdom men glädjande nog är Sanna Nilsson tillbaka i matchtruppen. Hon har varit skadad sedan laget säkrade avancemanget borta mot Röstånga IS i höstas.

Intervju
Huvudtränare Kristoffer Schönbeck svarar på frågor inför seriepremiären.

Äntligen dags för seriepremiär, känner du och dina spelare premiärnerver?– ”Äntligen” är en bra beskrivning av vår känsla inför matchen. Senaste veckorna har man märkt av att seriepremiären närmar sig då det har varit lite gnälligt och smällt på under träningarna vilket jag ser positivt på.
Det har hänt mycket i truppen efter förra säsongen, hur skulle du sammanfatta förändringarna?– Ganska naturligt i en uppstart, framförallt med tanke på pandemin och hur den påverkat försäsongen samt sammansättningen av truppen. Vi har höjt konkurrensen på varje position och ökat kravställningen mot varandra i allt vi gör. Vi tränar mer, hårdare och har ökat kvaliteten i allt runt och i laget. De nya spelarna har kommit in med nytt blod och härlig energi.
Känslan är att laget blivit ännu yngre, är det en medveten strategi?– Det stämmer. Vi vill bygga något långsiktigt som är hållbart över tid samtidigt som vi vill ha en balans med mer erfarenhet som vet vad som krävs här och vad som väntas i högre divisioner.
Hallands Nation står för motståndet, hur bra koll har du på dem och vad kan du säga om dem?– Vi har så bra koll vi upplever vi kan ha. Hallands Nation FF kommer vara med i toppen under hela säsongen och förväntningarna är att detta är en av de tuffaste matcherna på förhand. Laget har ett antal spelare från högre divisioner med spetsegenskaper vi får se upp med. Vi känner oss väl förberedda inför matchen.
Sanna Nilsson är en viktig spelare som varit frånvarande med skada under försäsongen men är med i truppen till imorgon. Hur mycket betyder hennes medverkan?– Sanna opererade foten inför förra säsongen och hade stundtals problem med den under 2021. Inför sista matchen mot Röstånga drog hon på sig en smäll på foten som har påverkat försäsongen under 2022. Redan inför Fortuna FF var Sanna aktuell för spel igen efter en stegrande process men sjukdom var med och påverkade den bedömningen.
Vad tycker du om er serie och är där någon match du ser extra mycket framemot?– Varje match kommer ha sina utmaningar för oss men självklart blir matcherna mot Hallands Nation FF speciella med tanke på deras placering förra året i div 3. Även hemmapremiären mot Råå IF blir förhoppningsvis en härlig inramning med.
Vilka steg vill du se att ni tagit från förra säsongen till denna säsongsstarten?
– Att vi hanterar fler skeden i matcherna bättre vilket vi kommer bli tvingade till samtidigt som vi har spetsat vissa delar av vårt spel ännu mer. Vår förhoppning är även att höja vår högstanivå men framförallt ha en högre lägstanivå och bibehålla en högre nivå i vårt spel under matcherna men även över tid.