skip to Main Content
Foto: Göran Petersson / hbg.nu

Inför Göteborgs DFF – HIF

Lördagen den 19 augusti klockan 17:00 gästar HIF Valhalla IP:s konstgräsplan för match mot Göteborgs DFF. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF kommer till matchen med en stark 6-1-seger mot Göteborgs FF i ryggen. Eftersom IK Zenith spelade oavgjort i den förra omgången innebär det att HIF nu är en poäng bakom serieledarna, som dock har en match mer spelad. Även Göteborgs DFF är formstarka. Tabellfemman har vunnit sina tre senaste matcher där den senaste mot Eskilsminne FF var händelserik och slutade 7-6.

Utöver sedan tidigare skadade Stephanie Petersson och Tilde Wahrenberg samt inte uttagningsbara Emma Krantz saknar HIF även Johanna Andersson som är avstängd i denna match. Noterbart är att F17-spelarna Maja Karlsson och Elisabeth Löndahl är med i matchtruppen.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål (mv)
4. Maja Karlsson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
11. Alma Larsson
13. Inez Gertsen
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
24. Elisabeth Löndahl

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om prestationen i serieåterstarten:
– En typisk första match på hösten där det finns mer att önska i prestationsväg. Vi sätter oss i en del onödiga situationer som kunde undvikits med lite bättre beslutsfattande på individ- och lagnivå. Kul med Alma Larsson som äntligen fick göra sin debut efter lång rehab.

Om GDFF:s offensiva kvalitéer:
– De är duktiga på fasta situationer med två fysiska mittbackar samtidigt som dem har några duktiga 1mot 1-spelare i sista tredjedel.

Om avsaknaden av Johanna Andersson:
– Såklart kommer Johanna saknas med sin uppspelsfot men vi känner oss trygga i ersättare och har en tydlig bild hur vi vill attackera matchen.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag 10 mål
Rebecka Winroth – 7 mål
Sanna Nilsson – 5 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Alma Larsson – 1 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål