skip to Main Content

HIF:s sportkontor växer och omorganiserar

Som en följd av pandemin och degraderingen till Superettan 2020 har HIF:s sportkontor varit underbemannat sett till storlek på klubb och mängden arbetsuppgifter. Trots detta har klubben under tre års tid arbetat med att bygga en stabil ekonomisk grund för att, utifrån den femårsplan som lagts tillsammans med styrelsen, kunna växa. Nu är det dags att börja ta det första steget genom att göra en omorganisering på marknadsavdelningen. Reda Chahrour, tidigare kommersiell chef, blir vice VD och innan denna veckas slut kommer vi att presentera en försäljningschef privatmarknad. Utöver det arbetar klubben aktivt med rekryteringen av en ny företagssäljare och ambitionen är att presentera även den inom kort.

– Vår organisation har verkligen slitit och trots att numerären varit låg har vi lyckats med ekonomisk tillväxt på alla plan. Nu känner vi att det är dags att ta nästa steg för att fortsätta utvecklingen av föreningen. Reda Chahrour kommer därför att kliva in i rollen som vice VD för att ta ett större operativt ansvar på sportkontoret. Samtidigt känner vi att vi har stor utvecklingspotential när det kommer till bland annat publikrekrytering, medlemskap och merchandise. Under 1,5 års tid har vi inte haft en person som dedikerat arbetat med enbart privatmarknad, vilket vi nu kommer att ha. Dessutom utökar vi marknadsavdelningen med en företagssäljare. Vi gläder oss väldigt mycket över förstärkningarna och ser framemot att presentera dem, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

Reda Chahrour har en bakgrund som spelare i vår förening som sträcker sig långt tillbaka. Därefter har han bland annat varit försäljningschef på HD-Sydsvenskan i sju år innan han återvände till HIF våren 2019.

– HIF har gett mig en utbildning och uppfostran i föreningslivet och det känns fantastiskt att kunna göra skillnad i klubben jag brinner för. Alla lyckas inte alltid på fotbollsplanen men det som HIF alltid varit bra på är att både se och utveckla människan, därför känns det extra bra att göra denna resa just här. Jag kommer fortsatt att ha ett stort fokus på det kommersiella arbetet men också ta ett större övergripande operativt ansvar på sportkontoret. Detta i första hand för att Joel ska kunna lägga den tid som krävs för att vidareutveckla vår klubb på både kort och lång sikt, säger Reda och fortsätter:

– Det ska också bli väldigt roligt att utveckla och förstärka marknadsavdelningen med både en försäljningschef privatmarknad och en företagssäljare. De kommer att hjälpa oss att synas mer och på så sätt bli ännu mer angelägna i vår region. Med hårt arbete är vi övertygade om att vi kommer fortsätta den starka tillväxt vi gjort bland våra partners och kunna lägga ett större fokus på att skapa arrangemang som drar mycket publik till Olympia.

Reda Chahrour tillträder sin nya roll omgående.