skip to Main Content

HIF:s herrlag klara för degradering efter ett tufft år

Det är med stor besvikelse vi nu kan konstatera att Helsingborgs IF:s herrlag spelar i Superettan säsongen 2023. Trots ett hårt och intensivt arbete över hela säsongen har vi inte lyckats spela ihop till de poäng som krävs för ett nytt allsvenskt kontrakt. Klubben kommer under hösten att göra en noggrann utvärdering av verksamheten, ett arbete som startar redan i veckan som kommer.

Styrelsen är tillsammans med organisationen fast beslutna om att vi ska lyckas med det långsiktiga arbetet och föreningen är trygg i den femårsplan som skapats där målet är att vara en stabil och etablerad förening i herrallsvenskan. Det långsiktiga målet ändras inte för att herrlaget degraderas.

Helsingborgs IF består idag av fler viktiga delar. Ett hårt arbete över tid gör att vi redan idag vet att klubben kommer att gå plus under 2022. Med ett nyligen avancemang för damerna till division 2 står vi som förening stabilare än på många år. Vi kommer att fortsätta arbeta strukturerat och med långsiktighet för att i klubbens alla delar uppfylla den femårsplan vi beslutat om.

Klubben kommer att kalla till ett medlemsmöte i november för att bland annat gå igenom femårsplanen och att ge medlemmarna chans att ställa sina frågor om verksamheten.

Styrelse och klubbdirektör i Helsingborgs IF