Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF:s hedersordförande Ingvar Wenehed har gått ur tiden

Helsingborgs IF har sorg. Vår hedersordförande Ingvar Wenehed har gått ur tiden 93 år gammal.

Ingvar föddes i Malmö men bodde efter studenten i Stockholm där han studerade. I det civila arbetet var han bland annat VD för Tetrapak och bruksdisponent för Halstahammar. Slutligen flyttade han till Helsingborg i samband med att han tog över VD-posten på Aritmos, samtidigt som han satt i Malmö FF:s styrelse. Efter flytten till nordvästra Skåne fick han frågan av HIF:s valberedning om att bli ordförande i HIF, ett uppdrag han accepterade år 1988.

Efter 24 år utan allsvenskt spel kunde laget under hans ledning ta sig tillbaka till finrummet efter ett vunnet allsvenskt kval 1992. 1999 vann HIF sitt första SM-guld på 58 år och Wenehed valde efter elva år på posten att tacka för sig som ordförande. Han blev efter det utnämnd till föreningens hedersordförande.

Ingvars betydelse för vår förening är ovärderlig och vi kommer alltid att minnas honom med värme. För att hedra honom kommer våra representationslag i helgens träningsmatcher mot IS Halmia respektive FC Helsingör att spela med sorgeband.

Våra tankar går till Ingvars familj och anhöriga. Vila i frid, ”President”!