skip to Main Content

HIF visar plusresultat för andra året i följd

Helsingborgs IF är glada att kunna presentera ett plusresultat på 1,5 miljoner kronor efter det svåra pandemiåret 2020.

Efter att 2019 ha gått plus för första gången sedan 2014 blåste det oerhört positiva vindar runt HIF. Coronapandemin skulle dock sätta käppar i hjulen för alla föreningar och i slutet av mars 2020 kommunicerade klubbledningen ihop med styrelsen att man räknar med att gå 17 miljoner back som en följd av pandemin. När bokslutet nu gjorts står det 1,5 miljoner plus på resultatraden.

– Detta resultat visar på en rad olika saker. Dels visar det att vi utifrån förutsättningarna vi hade i mars förra året hade väldigt god kontroll och koll på ekonomin men också vilken styrka det finns i och runt föreningen. Organisationen har slitit enormt trots svåra förutsättningar och nedskärningar för att vi ska klara detta år på bästa sätt. Styrelsen har engagerat sig på många plan både internt och externt och verkligen stöttat upp där det behövts. Våra partners har ställt upp för föreningen när det behövts som allra mest och våra fantastiska supportrar har genom olika initiativ inbringat pengar till klubben. Stort tack till alla och inte minst alla säsongskortsinnehavare som inte krävde någon återbetalning av sitt säsongskort. Detta hade inte varit möjligt utan er, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

Trots att pandemin inneburit kostnadsbesparingar har föreningen utvecklats på många plan och tack vare våra partners har såväl hållbarhetsarbetet som flick- & damsatsningen kunnat fortgå och ta större kliv.

– Jag kan inte nog betona vikten av arbetet som gjorts både på och utanför planen för att utveckla föreningen under detta år. Vi har, precis som alla andra, fått hitta smittsäkra lösningar för att genomföra diverse hållbarhetsprojekt och hålla flick- & damfotbollen vid liv. När vi står här idag och har 140 platser klara för skuggning för personer som lever i utanförskap, har besökt 390 barn för att prata om en sundare hälsostil i samarbete med Beat Diabetes, erbjuder aktiviteter på fritids efter skolan för cirka 70 barn flera gånger i veckan och erbjudit lovaktiviteter för cirka 140 barn kan jag inte vara mer än stolt och glad över vad vi lyckats åstadkomma, säger klubbdirektören och försäkrar om att dessa områden ska fortsätta att prioriteras.