Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF vann seriefinalen

Sanna Nilsson och Stephanie Petersson gjorde målen när HIF vann seriefinalen mot IK Zenith med 2-0.

Första halvlek
Det var hemmalaget som kom till första farligheten i matchen. En hörna från vänster dök ner framför Cornelia Rahmberg och sedan Ebba Manglind nära målet. Det blev ordentligt tilltrasslat innan försvaret fick bort bollen. Två minuter senare var det istället nära åt andra hållet. Skytteligaledande Sandra Mannerstråle snappade upp en löst slagen passning, tog sig förbi och hamnade i ett friläge. Hannah Tegestål i HIF-målet var dock snabbt ute och kunde med en bra räddning freda målet.

I övrigt hade HIF kontroll på bollinnehavet och matchen utan att komma till några stora målchanser, åtminstone fram till den 25:e minuten då Agnes Eklöf tog sig förbi två försvarare på högerkanten och slog ett inlägg mot den bortre stolpen. Sanna Nilsson lurade sin motståndare, la bollen över till högerfoten hittade från snäv vinkel en liten yta mellan den första stolpen och målvakten att lägga in bollen i. Det målet blev det första halvlekens enda.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken drev Sanna Nilsson bollen förbi sin försvarare, vek in och sköt från drygt 25-30 meter. Bollen seglade hårt mot det bortre krysset men tog ribban och ner i marken. I den 71:a minuten hittade Stephanie Petersson Ida Vahtera på vänsterkanten med en crossboll. Inhopparen tog den med sig tack vare en fantastisk förstatouch, drev in i straffområdet och tacklades. Domaren pekade på straffpunkten och Petersson gjorde inga misstag från elva meter. 2-0 var ett faktum.

Med kvarten kvar av ordinarie speltid slog Izabelle Wahlstedt ett inlägg från vänster. Vajhtera dämpade ner den till Tillda Jonhag som sköt men målvakten räddade bollen. På den efterföljande hörnan träffade Agnes Eklöf ribban med ett volleyförsök.

Gästerna från Göteborg tryckte i slutet på för ett reduceringsmål och träffade i den 91:a minuten stolpen. Sex minuter senare missade de även öppet mål från nära håll. HIF höll undan, vann och tog över serieledningen trots en match mindre spelad.

625

Laget
1. Hannah Tegestål

8. Ebba Manglind
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
23. Izabelle Wahlstedt

13. Inez Gertsen (54′ Stephanie Petersson)
7. Cornelia Rahmberg

22. Agnes Eklöf (95′ Emma Sternberg)
9. Tilda Jonhag (93′ Märta Löfling)
10. Sanna Nilsson (65′ Ida Vahtera)

17. Rebecka Winroth (87′ Maya Waltersson)

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 8 mål
Sanna Nilsson – 8 mål
Agnes Eklöf – 5 mål
Stephanie Petersson – 5 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Alma Larsson – 1 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål