Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF vände och vann mot Kalmar FF

Amar Muhsin och Oliver Stojanovic Fredin gjorde målen när HIF vände och vann träningsmatchen mot Kalmar FF. 

Första halvlek
HIF inledde matchen väldigt aggressivt och satte tidigt hög press på Kalmar. Detta ledde till höga bollvinster från främst Ervin Gigović och Adam Hellborg. Den sistnämnde vann bollen på offensiv planhalva i den sjätte minuten och fick iväg ett skott från distans som gick tätt utanför. Tre minuter senare kom gästerna till sin första målchans efter en omställning. Kevin Jensen avslut gick dock utanför.

I övrigt var det länge mycket kamp och få klara chanser. Med sex minuter kvar vandrade dock Noah Shamoun in i banan och fick iväg ett skott från distans som gick upp i det första krysset. Minuter senare serverade han Mileta Rajović till ett bra läge men forwarden nickade utanför från nära håll.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken precis som den första: aggressivt. Efter sex minuter fick man också utdelning när Erik Ring vann bollen högt, utmanade och spelade fram Amar Muhsin som tog emot i straffområdet och satte dit kvitteringsmålet från nära håll.

Efter en timmes spel fullbordades vändningen. Även denna gång var det Ring som tog vara på en dålig passning i Kalmar-försvaret och nickade fram till Oliver Stojanović Fredin som behärskad lyfte in bollen över målvakten in i mål.

HIF var det klart bättre laget i den andra halvleken och kom till flertalet farliga lägen. Simon Bengtssons inlägg friställde Amin Al Hamawi men hans nick var inte tillräckligt hård för att bekymra målvakten. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid fick forwarden en möjlighet att göra mål från elvameterspunkten efter att han själv blivit fälld i straffområdet. Denna gång sköt han utanför målvaktens högra stolpe.

På övertid kom gästerna till ett par halvlägen efter främst fasta situationer men HIF försvarade bra och lämnade Olympiafältet med en seger.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

16. Ervin Gigović
25. Adam Hellborg

11. Erik Ring
14. Oliver Stojanović Fredin
7. Arian Kabashi

33. Amar Muhsin

2. Philip Rejnhold
8. Sumar Almadjed
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
15. Amin Al Hamawi
18. Anton Nilsson
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)

Kaspar Sjöberg

39′ 0-1 Noah Shamoun

51′ 1-1 Amar Muhsin
60′ 2-1 Oliver Stojanovic Fredin

51′
UT: Arian Kabashi
IN: Wilhelm Loeper

59′
UT: Amar Muhsin
IN: Amin Al Hamawi

64′
UT: Ervin Gigović
IN: Sumar Almadjed

67′
UT: Oliver Stojanovic Fredin
IN: Rasmus Jönsson

74′
UT: Frederik Holst
IN: Philip Rejnhold

84′
UT: Erik Ring
IN: Anton Nilsson

30′ Elias Olsson

80′ Thomas Rogne
93′ Amin Al Hamawi