Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF vände och vann mot GAIS

Benjamin Acquah och Amar Muhsin stod för målen när HIF vände och vann med 2-1 mot GAIS på Olympia.

Första halvlek
Innan två minuter var spelade kom HIF till två avslut. Först skarvade Frederik Holst bollen över målet på Wilhelm Loepers inåtskruvade kantfrispark sedan Erik Ring rivits ner på vänsterkanten. Minuten senare blev Benjamin Acquah tacklad en meter utanför straffområdet. Loeper slog den i muren och Rings skottförsök på returen täcktes av försvarare.

I den tionde matchminuten kom gästernas Alexander Ahl Holmström före Casper Widell i en löpduell och fick iväg ett skott från snäv vinkel som Kalle Joelsson räddade ut till hörna. På den nickades bollen mot mål och HIF-målvakten stod återigen i vägen men släppte retur. Den snappades vid den förlängda mållinjen upp av Egzon Binaku som blev tacklad av Frederik Holst och domaren blåste straff.

Julius Lindberg steg fram, Joelsson slängde sig åt rätt håll och fick händerna på bollen men den letade sig ändå in i nätmaskorna.

Efter en kvart fick Mergim Krasniqi i bortamålet jobba när han först räddade Rasmus Jönssons skott och sekunder senare även Amar Muhsins försök.

I den 23:e matchminuten fick gästernas Richard Friday ett bra läge efter en frisparksvariant. Ytterforwarden fick bollen förbi Joelsson men Widell stod på mållinjen och kunde rädda.

När tio minuter återstod av den ordinarie speltiden var Adam Hellborg nära att utjämna sedan Benjamin Acquah bröstat ner bollen till honom på 16-meterslinjen. Mittfältarens skott tog tyvärr klockrent i ribban. Kvitteringen kom dock tre minuter senare. Acquah var först på en andraboll efter en hörna, tog sig från höger in i straffområdet, förbi två spelare och rullade in bollen vid den första stolpen. Resultatet stod sig när lagen gick till paus.

Andra halvlek
Utöver ett Jönsson-skott som täcktes av försvarare i den 49:e minuten var den andra halvleken betydligt mer händelsefattig än den första. Åtminstone till Ahl Holmström spelades fram av Mervan Celik och med vänsterfoten hotade Joelsson i HIF-målet.

Med kvarten kvar kom det förlösande målet som skulle komma att ge HIF segern. Efter en hörnvariant slog Ervin Gigović ett inlägg som Amar Muhsin från nära håll nickade i mål.

Gästerna tryckte under slutminuterna på för en kvittering men ett uppoffrande försvarsspel av egen box gjorde att HIF kunde hålla undan och ta årets första seger i seriesammanhang.

1. Kalle Joelsson (mv)

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
2. Philip Rejnhold

13. Wilhelm Loeper
25. Adam Hellborg
27. Benjamin Acquah
11. Erik Ring

33. Amar Muhsin
10. Rasmus Jönsson

8. Sumar Almadjed
14. Oliver Stojanović Fredin
15. Amin Al Hamawi
16. Ervin Gigović
22. Simon Bengtsson
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)

Adi Aganović

12′ 0-1 Julius Lindberg (Straff)
39′ 1-1 Benjamin Acquah
76′ 2-1 Amar Muhsin (Ass. Ervin Gigović)

66′
UT: Adam Hellborg
IN: Ervin Gigović

69′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Amin Al Hamawi

83′
UT: Erik Ring
IN: Benjamin Acquah

22′ Adam Hellborg
30′ Egzon Binaku

55′ Frederik Holst
92′ Benjamin Acquah