skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

HIF tecknar samarbetsavtal med Ängelholms FF – Nils Arvidsson lånas ut

HIF har tecknat ett samarbetsavtal med division 1-klubben Ängelholms FF som möjliggör för spelare under 23 år att representera båda föreningarna i såväl träning som matcher. Målvakten Nils Arvidsson lånas ut till samarbetsklubben och finns med i truppen till kvällens match mot IFK Malmö.

19-årige Nils Arvidsson kom i vintras tillbaka till HIF efter en utlåning till Serie A-klubben FC Venezia. Han har gjort ungdomslandskamper för Sverige och spelat träningsmatcher med HIF:s A-lag. Nu står det klart att han, som ett led i samarbetet, lånas ut till Ängelholms FF men får möjlighet att representera även HIF.

– Vi arbetar hårt med relationerna till klubbarna i vår region och är oerhört glada över att ha ett samarbete med Ängelholms FF som både är en fin förening på en hög nivå men också en förening som har starka historiska band till Helsingborgs IF när det kommer till samarbeten tidigare under åren. För Nils del är vi överens om att kontinuitet i både träning och match är det bästa för hans utveckling. Det är också positivt att han kan bo kvar i Helsingborg och vara tillgänglig för både träningar och matcher med oss. Vi önskar honom lycka till under utlåningen, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Lånet sträcker sig över hela säsongen.