Skip to content
Foto: Bildbyrån

Mållöst borta mot Jönköpings Södra IF

Det blev inga mål när Helsingborgs IF gästade Jönköpings Södra på Vapenvallen. Stor poängräddare blev inbytte målvakten Kalle Joelsson som ersatte Anders Lindegaard i andra halvlek och räddade ett friläge på övertid.

Första halvlek
HIF startade piggt och skapade matchens första möjlighet redan efter fyra minuter. Bödvar Bödvarsson slog ett inlägg från vänsterkanten till Anthony van den Hurk som dock behövde ta emot bollen och backa ett steg innan han kom till avslut, ett skott som gick en halvmeter utanför högra stolpen.

Jönköpings Södras första skott på mål kom efter tolv minuter då Moustafa Zeidan sköt med vänsterfoten från 20 meter. Skottet gick dock rakt på Anders Lindegaard som inte hade några problem med att hantera avslutet.

Gästerna hade en bra period i mitten av första halvlek och skapade flera klara målchanser. Andreas Landgren och Wilhelm Loeper hittade varandra snyggt efter 17 minuter, ett anfall som ledde fram till lagets första hörna i matchen. Hörnan slogs av Brandur Hendriksson i form av en variant där färöingen hittade Vladislav Kreida med en låg passning strax utanför straffområdet. Mittfältaren drog på ett hårt avslut direkt som smet strax över ribban. Tre minuter senare var HIF återigen nära att ta ledningen. Denna gång genom van den Hurk med ett skott från nära håll som dock täcktes till hörna av försvarande Jönköpingspelare. Matchen var dock alltjämt mållös när lagen gick till halvtidsvila.

Andra halvlek
Inför den andra halvleken bytte Charlie Weberg av lagkapten Andreas Granqvist som utgick med ryggsmärtor. Halvleken var bara ett par minuter gammal när just Weberg slog en lång boll in i straffområdet som möttes med pannan av Rasmus Jönsson som nickade mot bortre stolpen. Hemmalagets målvakt Frank Pettersson sträckte dock ut med hela sin längd och fick en parerande hand på bollen.

Efter 57 minuter tvingades Helsingborg till ett målvaktsbyte då Lindegaard inte kunde slutföra matchen. Han ersattes av Kalle Joelsson som då gjorde sin första tävlingsmatch på drygt ett år efter långvariga skadebekymmer. Strax efter bytet var Weberg nära att ge HIF ledningen när han fick en skalle på bollen efter en frispark från Hendriksson, men nicken från mittbacken gick över ribban den här gången.

Inbytte Joelsson aktiverades med en kvart kvar att spela när Zeidan återigen tog ett offensivt initiativ för Jönköping. Den före detta HIF-spelaren kom dock ur vinkel och avslutet med vänsterfoten räddades bekvämt av Joelsson.

Helsingborg var oerhört nära att ta ledningen i den 82:a minuten. Hendriksson slog en hård frispark in i straffområdet som reflexräddades av Pettersson på hemmalagets mållinje. Poängräddare i matchens slutskede blev dock en annan målvakt, nämligen bortalagets. Joelsson kom ut starkt och räddade ett friläge från Perparim Beqaj när Jönköping ställde om i ett tre mot en-läge i den 92:a matchminuten. Inget av lagen lyckades dock spräcka nollan på Vapenvallen och matchen slutade 0-0.

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist (K)
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
39. Anthony van den Hurk

25. Kalle Joelsson (mv)
11. Max Svensson
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman

Magnus Lindgren
Pär Leek (Assisterande)
Niklas Alfredsson (Assisterande)

46′ IN: Charlie Weberg UT: Andreas Granqvist
57′ IN: Kalle Joelsson UT: Anders Lindegaard
72′ IN: Max Svensson UT: Rasmus Jönsson