skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

HIF söker hjälp inför årets säsong

Inför säsongen 2023 söker vi volontärer och personal till våra matcharrangemang på Olympia. För tillfället söker vi främst servicevärdar och eventpersonal.

VolontärEn del av föreningslivet bygger på volontärsarbete, inte minst vid våra matcharrangemang. Som volontär erbjuder man frivilligt sin hjälp med olika uppdrag. Volontärsuppdrag kräver ingen utbildning och arbetsuppgiften är främst att vara en hjälpande hand i matcharrangemanget. Till exempel biljettkontroll på läktarna.

Som volontär utgår ingen ersättning men som tack för hjälpen erbjuds det något att äta och dricka innan uppdraget. Uppdraget i sig är generellt cirka tre timmar långt per matchtillfälle.

EventpersonalNu söker vi dig som vill vara en del av vårt evenemangsområde. Du som person tycker om att jobba med människor och framförallt med barn då många av våra minsta supportrar hänger här innan match. Du ser till att våra besökare har det bra, är behjälplig vid frågor och kanske blir just du ansvarig över någon av våra roliga stationer på området. Området öppnar en timme innan avspark och sedan är det full fart tills matchen drar igång. Evenenmangsområdet har stående inslag i form av besök av vår maskot Rio-Nalle samt en station för ansiktsmålning, speed shooting, fotbollsdart och andra stationer.

ServicevärdSom servicevärd träffar du många människor som behöver hjälp av olika karaktär. Det är därför viktigt att du har ett bra bemötande, är vänlig, kan hantera olika situationer under stress, har ett bra tålamod och kan inge ett lugn. Dina arbetsuppgifter kan dock variera beroende på din placering på arenan. Vi behöver främst hjälp i samband med matcherna för vårt herrlag men det finns även behov vid damlagets matcher, träningsmatcher och det kan även vara aktuellt att jobba om dam- eller U21-landslaget spelar på Olympia.

Servicevärdarna är en del i det övergripande säkerhetsarbetet men ska inte förväxlas med säkerhetsarbete. Ordningsstörningar hanteras av utbildade ordningsvakter och eventuellt polis.

Vi ser helst att du är minst 18 år gammal.

UtbildningDu behöver ingen speciell utbildning för att söka. Däremot kommer du kostnadsfritt genomgå en digital utbildning och därmed få en certifiering för att få verka som värd inom svensk elitfotboll. Klicka här för mer info!

ErsättningEventpersonal och servicevärdar får en ersättning, ersättningen varierar för vilket uppdrag eller hur lång tid uppdraget är vid matchtillfället. Utöver ersättningen erhålls mat och dryck under arrangemanget.

ÖvrigtAv att vara en del av HIF:s matchorganisation får du bra arbetslivserfarenhet och träffa väldigt mycket folk, såväl arbetskamrater som besökare. Olympia är en av Helsingborgs största mötesplatser med alla olika målgrupper.

Förutom våra matchtillfällen anordnar vi en kickoff innan säsongsstarten samt en avslutning efter sista matchen för dem som varit en del av matchorganisationen under säsongen.

AnmälanVid intresse kontakta arrangemang@hif.se. Skriv om du är intresserad av att hjälpa föreningen som volontär, eventpersonal eller servicevärd.