skip to Main Content

HIF sänder förnödenheter till Ukraina genom Aid for Ukraine

Spelare i både herr- och damtruppen samt ledare och medarbetare i HIF har tillsammans valt att skicka kartonger fullproppade med förnödenheter till Ukraina. Det är 22 stycken kartonger som ska sändas, vilket symboliserar startelvorna för våra två representationslag.

Kartongerna är välfyllda med varma kläder, torrvaror, mediciner samt fotboll och en pump per kartong. Vi vill att folk ska kunna hålla sig varma, mätta, friska men även att människor ska ha möjlighet att kunna få glädje med fotbollen.

– Vi på HIF är jättestolta över alla våra medarbetare och spelare i både herr- och damlaget. Som privatpersoner har vi gått in och skänkt kläder, skor, mössor, halsdukar och pengar för att kunna köpa förnödenheter till det ukrainska folket. Vi vill uppmana fler till att göra likadant, säger HIF:s hållbarhetschef Anna Eklund.

Postnord har startat initiativet Aid For Ukraine, vilket är en möjlighet att skicka humanitär hjälp utan kostnad till det ukrainska folket. Företaget erbjuder fri frakt för alla privatpersoner som vill skänka förnödenheter. Det såg medarbetare och spelare inom föreningen som en stor möjlighet och givetvis något vi ville göra tillsammans.

– För oss är det viktigt att belysa att kriget går in i en ny period. Det är vinter på gång och det är bistrare än någonsin där nere. Vi vill lyfta upp hur viktigt det är att fortsätta ge och bidra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi är stolta över att vi har gjort det här och vill inspirera fler till att göra likadant, säger Anna Eklund.

Vill du veta mer om initiativet Aid for Ukraine och hur du kan vara med och bidra? Klicka här för att komma till Postnords hemsida.

Vi tackar våra partners Sesam Self Storage som bidrog med lådor och Nestlé som skänkte flingpaket!