skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

HIF säkrade allsvensk kvalplats efter upphämtning

HIF hämtade upp ett 0-2-underläge mot Västerås SK i den andra halvleken och säkrade därmed en allsvensk kvalplats. Målskyttar blev Charlie Weberg och Anthony van den Hurk.

Första halvlek
HIF fick en mardrömsstart på matchen när Taha Ali redan i den åttonde minuten dribblade sig in i straffområdet och satte dit 1-0 till gästerna. Fyra minuter senare var Dennis Olsson nära att kvittera men fick se sitt låga avslut smita strax utanför den bortre stolpen.

Ali var fortsatt het och assisterade i den 29:e minuten Erik Björndahl som enkelt chippade in Västerås andra mål i matchen. Då var uppförsbacken brant för HIF men kunde blivit ännu brantare när Dusan Jajic fick ett jätteläge snett bak i straffområdet men sköt högt över målet. Dessförinnan hade Anthony van den Hurk träffat insidan av stolpen. I halvlekens sista spelminut träffade även Brandur Hendriksson målramen efter att målvakten styrt bollen upp i ribban.

Andra halvlek
HIF gjorde fyra byten inför den andra halvleken och det gav nästan omedelbar effekt. Ett inspel från vänsterkanten gick mot Assad Al Hamlawi som hoppade över bollen och satte van den Hurk i ett bra läge. Forwarden väntade dock med avslutet och skottet täcktes.

I den 75:e minuten skulle det förlösande reduceringsmålet dock komma. Charlie Weberg var påpasslig på en andraboll efter en hörna och kunde enkelt placera in 2-1-målet. HIF fick naturligtvis energi av målet och fortsatte att anfalla. Vladislav Kreida fälldes i straffområdet när sex minuter återstod av ordinarie speltid och domaren pekade på straffpunkten. Lagkapten van den Hurk klev fram och placerade kyligt in kvitteringsmålet som gav en allsvensk kvalplats.

1. Anders Lindegaard (mv)
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk (K)

7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
11. Rasmus Karjalainen
15. Assad Al Hamlawi
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
28. Victor Blixt

Magnus Lindgren

8′ 0-1 Taha Ali
29′ 0-2 Erik Björndahl
75′ 1-2 Charlie Weberg
85′ 2-2 Anthony van den Hurk

46′
UT: Anders Lindegaard, Andreas Landgren, Benjamin Acquah, Dennis Olsson
IN: Kalle Joelsson, Victor Blixt, Vladislav Kreida, Assad Al Hamlawi

76′
UT: Adam Kaied
IN: Viktor Lundberg

41′ Brandur Hendriksson
81′ Vladislav Kreida