skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

HIF presenterar plusresultat för tredje året i följd

Helsingborgs IF är oerhört glada att för tredje året i rad presentera ett positivt bokslut. Resultatet för verksamhetsåret hamnar på 4,1 miljoner kronor och innebär att HIF nu har ett eget kapital på drygt 7,7 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada och stolta över alla i vår organisation efter denna bedrift. Vi lyckades vända den negativa ekonomiska trenden för tre år sedan och har sedan dess fortsatt att växa trots att vi gått igenom en degradering och pandemi som medförde osäkerhet. Utöver det har vi dessutom betalat tillbaka för vissa åtaganden gentemot olika intressenter, säger klubbdirektör Joel Sandborg och fortsätter:

– Inom ramen för vår ekonomi har vi dessutom lyckats bygga upp och etablera både en flickverksamhet och ett damlag, vilket vi är extra glada över. Det hårda arbetet kommer att fortsätta med skillnaden att klubbens existens inte längre hänger på en skör tråd. Nu när grunden är lagd rustar vi för att växa ytterligare, öka intäkterna för att bli stabila i Allsvenskan men på sikt återigen vara med och tävla om högre tabellplaceringar. Vi är dock ödmjuka inför utmaningen och medvetna om att fortsatt hårt arbete krävs. Avslutningsvis vill jag tacka alla i organisationen och styrelsen men också supportrarna, sponsorerna, övriga intressenter som varit och är med oss på denna resa.