skip to Main Content

HIF öppnar Pop-Up Store på DM på Drottninghög!

Vi i HIF vill bidra till ett hållbart samhälle. Vi väljer därför att finnas på fler ställen i staden och utökar vårt samarbete med DM på Drottninghög. Grönsaker odlade på DM ger energi till våra spelare och under matchdag serverar vi även närodlat till våra besökare. Nu kan du dessutom besöka vår nyöppnade pop-up butik!

DM är ett koncept som möjliggör en mötesplats där människor kan handla, äta, träffas, utbilda sig eller bara umgås. IKEA gjorde en stor satsning kopplat till H22 där DM på Drottninghög var ett av initiativen, men trots att H22 är över så planerar DM att finnas länge.

– Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i vårt samarbete med DM och etablera en pop-up butik på denna häftiga mötesplats. Att kunna nå ut på fler ställen i staden och vara närvarande vid Helsingborgarnas naturliga mötesplatser är en del av vårt arbete där vi vill vara en aktiv del i regionens arbete för ett bättre samhälle. Detta är ett första steg och vi ser fram emot att vidare kunna utveckla konceptet ytterligare och vara en del av det cirkulära tänk som präglar DM, säger HIF:s försäljningschef privatmarknad Fredrik Elgström.

Sara Sellerfors, projektledare på IKEA som står bakom DM, tycker att det är superroligt att HIF öppnar en pop-up butik. Hon berättar vidare att redan i höstas när de skulle testa konceptet fanns ett kök ledigt på Olympia. I projektet växte ett samarbete fram med HIF och DM fick förfrågan att leverera mat till spelarna. Grönsaker som odlas på DM på Drottninghög tas till Olympia och ger energi till både spelare och besökare som äter i AKEA Lounge och Rio Lounge under match. Maten tas från DM på Drottninghög till Olympia vilket är “Olympianära”.

– Det cirkulära med kläder och människor ligger väldigt rätt i tiden, säger projektledare Sara Sellerfors. Alla människor har inte den tjockaste plånboken och pop-up butiken skapar en större möjlighet för fler att kunna gå i HIF-kläder. Det är även många som aldrig varit på Drottninghög och projektledaren hoppas på att butiken kan bli ännu ett sätt för folk i staden att mötas.

Har du inga planer i helgen? Passa på att åka till DM på Drottninghög på lördag för att gå på Reko Bondens marknad och besöka HIF:s pop-up store och hitta något att klä dig i på Skånederbyt. I butiken hittar du produkter ur det ordinarie sortimentet samt tidigare kollektioner som får ett nytt liv.

Öppettider är DM’s öppettider, Mån-sön 08:00-18:00.

Adress: Blåkullagatan 40 Helsingborg.