skip to Main Content

HIF och Resurs Banks samarbete fortsätter med fokus på hållbarhet

Helsingborgs IF och Resurskoncernen har samarbetat i över 17 år och sedan 2009 har Resurs Bank varit föreningens huvudsponsor. Nu påbörjar parterna ett nytt samarbete genom att Resurs Bank breddar sitt engagemang till att, utöver herr- och pojkfotboll, nu också omfatta dam- och flickfotboll och verksamhetens hållbarhetsarbete. Som ett steg i sitt bredare engagemang lämnar Resurs Bank nu stafettpinnen vidare till en ny huvudsponsor som presenteras senare idag.

– Tidigt under 2020 inledes en positiv dialog med Resurs Bank om framtiden där vi tidigt under hösten kom överens om ett nytt samarbete som innebär att de breddar och fördjupar inriktningen på sin sponsring också mot vårt hållbarhetsarbete och flick- och damfotboll. Vi är mycket stolta över vår historia tillsammans. Det är inte många företag som långsiktigt verkat på ett så omfattande plan som Resurs Bank gjort tillsammans med HIF. Att det nu är dags för en ny inriktning som även kommer omfatta fokus på klubbens hållbarhetsarbete samt flick- och damfotboll känns väldigt spännande, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.

Som ett steg i sitt bredare engagemang i Helsingborgs IF lämnar Resurs Bank nu stafettpinnen vidare till en ny huvudsponsor som kommer att presenteras under eftermiddagen.

– Precis som tidigare visar Resurs ett värdefullt engagemang för vår verksamhet vilket gör oss stolta över att fortsätta vårt partnerskap under de kommande åren. När vi samtidigt kan presentera en ny huvudsponsor och ytterligare företag fördjupar sitt engagemang skapas bättre förutsättningar för en stabil verksamhet, säger Joel Sandborg.

Resurs ser framemot att stötta pågående hållbarhetsinitiativ och samhällsprojekt som HIF driver men också utveckla nya initiativ tillsammans med HIF och övriga partners. En av dessa aktiviteter är att Resurs Bank tar plats i Helsingborgs IF:s Advisory Board för hållbarhet.

– Det är naturligt att vårt engagemang i Helsingborgs IF präglas av hållbarhetsfokus. Helsingborgs IF har en viktig roll att spela för hela Helsingborg och vår region. Som en av stadens större arbetsgivare är det därför naturligt för oss att även fortsättningsvis vara djupt engagerade i föreningen. Vi ser med tillförsikt fram emot vårt fortsatta samarbete med HIF och självklart ser vi fram emot att se klubben ta steget upp i Allsvenskan igen 2022, säger Nils Carlsson, VD Resurs Bank.